lauantai 20. lokakuuta 2012

Myrkyt kehosta vex?

Detox tuntuu olevan tämän hetken muotisana. Kaiken maailman  tuotteita laastareista kostausvoiteisiin markkinoidaan kehosta "kuona-aineita" poistavana. En ole niinkään innostunut näistä detox -tuotteista, mutta etsiskelin matkakokoista kuorintageeliä tänä kesänä lomalle lähtiessäni ja nappasin mukaani tämän minikokoisen detox kuorintageeli tuubin Yves Rocherin putiikista. Tämä näytekappale oli arvoltaan ehkä euron tai kaksi. 


Haluan aloittaa sanomalla lopullisen mielipiteeni näistä detox -jutuista. Ensinnäkin ei ole olemassa mitään diettiä, laastaria tai ainetta, joka poistaisi kehosta (sisältä) haitallisia aineita tai tarpeettomia kuona-aneita. Kaikki, minkä on tarkoitus tulla kehosta ulos, tulee kyllä ajallaan ihan luonnostaan. Sitä ei tarvitse erikseen ulos ujutella millään äly kalliilla tuotteella. Älä siis tuhlaa rahojasi sellaisiin.

Mutta nestettä kehosta voidaan poistaa tietyillä nikseillä. Neste ei ole varsinaisesti vaarallista, mutta se voi olla epämukavaa. Useimmiten nesteen kertymistä voi ehkäistä esimerkiksi juomalla teetä ja vähentämällä suolan käyttöä. Lisäksi hieronta esimerkiksi kuorintageelin yhteydessä saattaa myös nopeuttaa nesteen poistumista kehosta.

Ja tuohon edellä mainittuun asiaan luulisin tämän kyseisen tuotteen vaikuttavan. Ihon kuorinta on tärkeää, koska kosteusvoide imeytyy ihoon paremmin kuorinnan jälkeen. Lisäki se voi tosiaan joissain tapauksissa  vähentää nesteturvotusta ja selluliittia parantamalla verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.
Tämä geeli on aika karhean tuntuista, muttei mitenkään liian karheaa. Joskus vain kuorivat geelit ovat vähän liian hellävaraisia. Tätä olisi tarkoitus käyttää saman sarjan kiinteytysvoiteen kanssa, jolloin kyseinen voide imeytyy ihoon paremmin. Geeli sisältää bambu-uutetta ja bambulta se tuoksuukin. Normaalikokoisen tuubin hinta on 14,90€ 150ml. Kuorintageelinä tämä on ihan hyvä ja suosittelen tätä siihen tarkoiukseen, mutta ei tältä mitään detox-vaikutusta kannata odottaa.4 kommenttia:

 1. En ole ikinä yrittänyt poistaa nesteitä kehosta kosmetiikan avulla, lähinnä nesteenpoistokapseleilla kun tarvetta ollut. Mutta huomasitko eroa kasvoissa kun olit käyttänyt tuotetta (nesteiden osalta/turvotus/yms)? Olis kiva ehkä testaa jos toimisi nesteisiin/turvotukseen, mulla etenkin aamuisin aika turvonneet kasvot :,,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän oli siis vartalolle tarkoitettu kuorintageeli, joten en laittanut tätä edes kaulan iholle, koska koin sen liian karheaksi siihen tarkoitukseen. Enkä kyllä näin pienen purkin käytön jälkeen huomannut mitään eroa. Enemmän nestettä kehosta poistaa tee tai ananasmehu. Liikaan turvotukseen kasvoilla aamulla voisi ehkä sopia paremmin viilentävä silmänympärysvoide, oletko kokeillut sellaista?

   Poista
  2. Okei :D hölmö-minä ^^ voisi testaa sellaista.

   Poista
  3. En harmikseni osaa suositella mitään erityisen hyvää tai edullista viilentävää silmänympärysvoidetta, koska etsin sellaisia tällä hetkellä itsekin :D Mutta eiköhän niitä joka nurkalla jonkinmoisia ole.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...