perjantai 8. helmikuuta 2013

Lumene Vitamin C+ tuotteet

Viime syksynä otin asiakseni etsiä itselleni uudet sopivat kosteusvoiteet kasvoille. Jostain syystä kasvojeni iho on todella herkkää ja useat suositut kasvovoiteet kirvelevät helposti ihoani ja aiheuttavat allergisia reaktioita, mikä on sinäänsä aika jännää, koska muusta kosmetiikasta harvemmin saan mitään reaktioita.
 
Nyt olen pitkän tovin oikein huolella kokeillut näitä muutamia tuotteita, joista minun on jo pitkään pitänyt kirjoittaa jotain, mutta ostin kyseiset tuotteet eri aikoihin ja halusin lopulta kuitenkin kertoa niistä kaikista yhdessä.
 
Kun syksyllä kirjoittelin tänne joitain postauksia Lumenen meikkivoiteista muistin uudelleen tuon Vitamin C+ -tuotesarjan ja päätin hyvien kokemuksien jälkeen tutustua paremmin kyseisen sarjan tuotteisiin. Nämä tuotteet sisältävät suomuurainta, tai hillaa tai lakkaa, millä nimellä tuota marjaa haluaakaan kutsua. Suomuurain sisältää todella paljon C-vitamiinia, jotkut sanovat, että jopa enemmän kuin appelsiinit, mutta jostain syystä näitä suomalaisia superterveellisiä aineksia ei aina oikein osata arvostaa. Niin ja mitkään näistä tuotteista eivät sisällä parabeeneja!
 
Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että Lumene eri tuotesarjat on tarkoitettu eri ikäisille kuluttajille eri ikäisen ihon tarpeen mukaan. Nämä Vitamin C+ -tuotteet on tarkoitettu 20 ikävuodesta eteenpäin alle 3-kymppisille. Eli näihin kannattaa tarttua mikäli kokee ihonsa vielä suhteellisen nuoreksi.
 
 
Ensimmäisenä ostin tämän Lumenen Vitamin C+ Heleyttävän yövoiteen. En ole aiemmin käyttänyt yövoiteita, joten tämä oli kokemuksena minulle täysin uusi. Useimpien yövoiteiden tavoin tämä on aika paksua tavaraa. Minulle tämä on ehkä jopa vähän liian paksua enkä voi käyttää tätä joka yö, mutta levitän tätä kasvoille niinä iltoina, kun iho kaipaa erityisesti kosteutusta vaihtelevien säiden, kunnollisen puhdistuksen ja kuorinnan jälkeen.

 
Tuon yövoiteen innoittaman ostin itselleni joululahjaksi jostain Anttilan tarjoukseksta myös tämän Heleyttävän päivävoiteen. Tämä on minulle juuri sopiva päivävoide - ei liian paksu, ei liian voimakas, mutta tarpeeksi kosteuttava. Tässä versiossa ei ole suojakerrointa, mutta sellainenkin päivävoide on markkinoilla.
 
 
Tässä vielä näyte itse voiteista. Vasemmalla päivävoide, joka on hieman kellertävämpi ja oikealla valkeampi yövoide. Minulla on pelko sanaa "heleyttävä" kohtaan, koska se yleensä kosmetiikkamaailmassa tarkoittaa samaa kuin "sisältää kimalletta". Onnekseni nämä tuotteet kuitenkin oikeasti pyrkivät kirkastamaan kasvojen ihoa ja heleyttämään sitä syvemmältä. Nämä eivät siis sisällä kimalletta tai glitteriä. Olen ollut todella tyytyväinen näihin voiteisiin ja omistan näitä jo varapurkitkin. Anttilan nettisivuilla näiden voiteiden hinnaksi on ilmoitettu 18,90€ .

 
Taistelin pitkään valloilla ollutta BB-voide villitystä vastaan enkä ostanut yhtään BB-voidetta. Minua ei kiinnostanut yksikään BB-voide, pidin niitä ja useita niistä pidän edelleen aivan samana kuin sävyttäviä päivävoiteita. Olen kuullut, lukenut ja nähnyt paljon pettyneitä arvosteluita suosituimmista BB-voiteista täältä Suomen markkinoilta, mikä on vahvistanut mielipidettäni.
 
Mutta koska eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani arvelin, että tämä Lumenen Vitamin  C+ BB-voide saattaa olla samanlainen kuin tämän sarjan edellinen meikkivoide, päätin kokeilla tätä kaupassa hieman kädelleni. Ihan vain nähdäkseni, millainen tämä on ja voisiko se olla yhtä hyvä tai kenties sama tuote kuin se meikkivoide, jonka jo mainitsin.

 
Se tapa, jolla yleensä testaan meikkivoiteita, on ihan tavallinen kämmenselkätesti. Minulla on näkyviä suonia sekä arpia kämmenselässäni. Yhden arven ehkä näettekin tuossa kuvassa valkoisena viivana. Laitoin vahingossa tuota tuotetta suoraan sen pahimman suonen päälle, joten se ei näy ihan kaikessa komeudessaan, mutta ehkä saatte siitä jonkinlaisen kuvan.
 
 
Levitän testaamani tuotteen siis kämmenselälle ja katson, miten hyvin se peittää nämä arvet ja suonet. Olin todella yllättynyt siitä, miten hyvin tämä BB-voide peittää nuo ongelmakohdat. Edes suurin osa meikkivoiteista ei peitä niitä näin hyvin. Lisäksi voide tuntuu hyvin pehmeältä ja kosteuttavalta. Ihastuin niin kovasti, että ostin tuubin oitis.
 
Sanoisin, että tämä voide sopii erittäin hyvin kuivasta ihosta kärsiville ja meikkivoiteita inhoaville ihmisille. Mutta edes näin rasvaisella iholla varustettuna en tunne oloani liian kosteutetuksi tai rasvaiseksi tämän kanssa. Tarvitsen puuteria tämän päälle, mutta se ei ole mikään ongelma. Tässä tuotteessa on muuten suojakerroin 20.
 
En ole käyttänyt tätä joka päivä, koska minulla on niin monta muutakin meikkivoidetta tällä hetkellä käytössä, mutta käytän tätä aina kun tunnen ihoni kuivaksi tai haluan luonnollisemman ja pehmeämmän meikin. Nyt kun kevät lähenee ja auringonvalo lisääntyy tarvitsen kohta myös lisää suojaa auringon säteitä  vastaan, joten tartun tähän varmasti vielä useammin. Ja rusketuttuani ostan varmasti vielä tämän tummemman version. Anttilan nettisivuilla tämän 50ml tuubin hinnaksi on kerrottu 18,90€. Ostin omani silloin ensimmäisen kerran laivalta tax free myymälästä, joten sen hinta oli siellä hieman halvempi.
 
Tässä kirjoituksessa viimeisenä esiteltävä tuote on käytännössä ensimmäisiä kokeilemiani, mutta halusin säästää parhaan viimeiseksi. Olen nimittäin aivan hulluna tähän tuotteeseen. Olen kokeillut muutamia näytekappaleita joidenkin erinäisten merkkien seerumeita, joiden kerrotaan tekevän iholle ihmeitä, mutten ole pitänyt niitä juuri minään. Mutta sitten minulle iski ikäkriisi... joka tosin kesti vain pari päivää, mutta sai minut kuitenkin tarttumaan tähän seerumiin ihan vain silkasta uteliaisuudesta.
 
 
Kyseessä on siis Vitamin C+ kirkastava tehohoito. Näitä myydään kahtena versiona. Kaksivärinen seerumi on kuivalle iholle ja tämä yksivärinen on sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Tämä on siis se seka-/rasvaiselle iholle tarkoitettu. Tämän ihmeseerumin luvataan hoitavan ihoa ja ihon solukerroksia sekä kuorivan ihoa hellävaraisesti. Tuotetta ohjeistetaan levitettävän kasvoille aamuin ja illoin kosteusvoiteen tai meikin alle.
 

Tällaiselta itse seerumi näyttää. Tämä ei siis ole mitään öljyä tai nestettä vaan enemmän geelimäistä. Kaikki nämä tuotteet tuoksuvat enemmän tai vähemmän C-vitamiinilta, mutta tämä tuoksuu siltä näistä kaikista eniten. Joku jo aiemmin kuvailikin tuoksun olevan appelsiinimaista, mutta tuoksu johtuu siis oikeasti C-vitamiinista, koska sehän on happoa ja hapoilla yleensä on voimakas tuoksu. Ja tuo C-vitamiini - happo  varmaan onkin tämän seerumin se hiljalleen kuoriva osa. Seerumin hinta on muuten Anttilan nettisivujen mukaan 19,90€.
 
Ja tämä tuote todella ihan oikeasti on kirkastanut ja silottanut kasvojani. Koska tuotteet kerrottiin supistavan ihohuokosia, otin käytön aloittaessani kuvan isoista kraatereista poskissani toivoen voivani verrata sitä jälkeen päin otettuun kuvaan. Mutta nyt muutaman kuukauden säännöllisen käytön jälkeen huomaan, että minun olisikin pitänyt ottaa kuva pienistä rypyistä silmieni ympärillä, koska nyt huomaan niiden vähentyneen todella selkeästi.
 
En käytä tätä seerumia uskonnollisesti joka aamu ja ilta, mutta pyrin käyttämään tätä lähes joka ilta ja joinakin aamuina, kun kaipaan jotain meikkini alle. Ja nyt päästäänkin siihen syyhyn, miksi halusin kertoa kaikista näistä tuotteista ydessä, eli millaisina yhdistelminä minä käytän näitä. En siis missään nimessä käytä kaikkia näitä tuotteita yhdessä joka päivä, mutta yhdistelen näistä päivään sopivia kokonaisuuksia.
 
Mikäli pesen kasvoni aamulla, laitan tuota heleyttävää päivävoidetta. Useimpina aamuina, jos en pese kasvojani ja muutenkin tuntuu siltä,  etten tarvitse juuri kosteutusta, laitan pelkän seerumin kasvoille. Se imeytyy niin nopeasti, että voin suoraan alkaa meikkaamaan sen päälle eikä se vaikuta meikin pysyvyyteen - ainakaan negatiivisesti.
 
  +
 
Harvemmin laitan aamuisin sekä kosteusvoidetta että seerumia, mutta sekin on mahdollista, kun laittaa seerumin ensin ja sitten vasta kosteusvoiteen.
 
+
 
Seerumi ja BB-voide on myös hyvä yhdistelmä, sillä BB-voiteen kanssahan ei tarvita kosteutusta muuten.
 
+

 Illalla taas kuten sanoin en käytä tuota yövoidetta muulloin kuin, jos pesen kasvoni oikein kunnolla. Mutta lähes joka ilta laitan tuon seerumin kuitenkin riippumatta siitä, mikä kasvoillani on päivän mittaa ollut ja millä tuotteella olen sen pessyt. Ja useimmiten, kun käytän yövoidetta laitan silloinkin seerumin sen alle, vaikka mitään pakottavaa tarvetta siihen en tunnekaan.
 
Eli suomeksi sanottuna. Yleensä aloitan näiden käyttämisen sillä, että mietin, laitanko seerumia vai en ja mietin sitten vasta, mitä voisin tarvita sen lisäksi.
 
 
 

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pelkäsin, että tuli liian pitkä sepustus eikä kukaan jaksa tuota lukea :D

   Poista
 2. Itse olen aina ajatellut, että nämä on jotain ns. "ryppyvoiteita", enkä ole sen tarkemmin tutkinut. Nyt sitten huomasinkin olevani kohderyhmää, eli ehkä kokeilen seuraavaksi jotain näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumenen nettisivuilla taidettiin sanoa jotenkin näin, että tuotteet on tarkoitettu "elämänsä kiireisintä aikaa eläville". Siitä en sitten tiedä, onko alle 30v. jotenkin kiireisempi kuin siitä yli oleva... Mutta tosiaan aika nuorelle kuluttajakunnalle nämä on mielestäni tarkoitettu, jos puhutaan parikymppisistä.

   Poista
 3. Moi! Mut löytää nykyään tästä osoitteesta:
  http://ilo-costumeparty.blogspot.fi/ Että jos kiinnostaa lähteä seurailemaan, tervetuloa vaan! :)

  VastaaPoista
 4. Seerumi kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta! :) BB-voide multa löytyy, ikävä kyllä se vaaleakin sävy on mulle vähän turhan tumma. Mutta toimii loistavasti sekoitettuna Mizonin BB-voiteeseen, joka taas on aavistuksen liian vaalea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen sekoitellut tuot BB-voidetta yhteen toiseen Lumenen meikkivoiteeseen, joka on auttamattomasti liian vaalea. Eli toimii niinkin. :) Ja tuo seerumi on sopinut ainakin minulle tosi hyvin.

   Poista
 5. Tykkään itse noista Lumenen lakkaa sisältävistä voiteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Noi on mulle nykyään ihan ehdottomia tuotteita.

   Poista
 6. Hitsi, jos en olisi juuri aloittanut "luonnonkosmetiikka-kuuriani" lahtisin nyt kaantamaan koko Dubain ympari jos jostain loytyisi Lumenea. Minakin olen ollut BB:ta vastaan mutta tuota voisi kokeilla. Ja seerumia!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...