maanantai 20. toukokuuta 2013

Doven asteittain ruskettava kosteusvoide

Koska viime kesä oli niin naurettavan kylmä, sateinen ja pimeä, turvauduin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan itseruskettaviin tuotteisiin. Olin aikaisemmin kokeillut erinäisiä voiteita ja suihkeita ja kokemukseni olivat olleet aika huonoja. Mutta koska tämän Doven Summer Glow hiljalleen ruskettavan kosteusvoiteen sai joskus Anttilasta tutustumistarjouksessa, rohkaisin mieleni ja testasin tuotetta.
 

Tuote tulee kahdessa eri sävyssä. Ostin itse tummemman sävyn enkä ole sen jälkeen koskaan kokeillut sitä vaaleampaa tuotetta, koska tämä sopii minun tarpeisiini parhaiten. Voide on siis periaatteessa kosteusvoide ja sitä levitetään kosteusvoiteen tapaan iholle. Ja myöhemmin pikkuhiljaa voide muuttaa väriä. Ainakin Anttilan sivuilla tämän 250ml pullon hinta on 5,95€.
 
Koska itseruskettavat toimivat sitä paremmin, mitä paremmin iho on kosteutettu tämä kosteusvoide-värivoide yhdistelmä kuulostaa minusta hyvältä idealta ja käytännössä olen huomannut, että kosteutusominaisuuden vuoksi tämä tuote levittyy tasaisesti ja myös ruskettaa tasaisesti.
 
Aikaisemmista kokemuksista epäkäytännöllisten ja nolojen rusketusrajojen ja epätasaisuuksien lisäksi suurin syy, miksi en itseruskettavista ole innostunut, on niiden haju. Aluksi tätä levitettäessä tuoksuu vain kosteusvoide. Mutta myöhemmin kun tuote on imeytynyt ihoon ja väri alkaa vaikuttaa tähänkin ilmestyy se ikävä itseruskettavan tuoksu. Joten siihen kannattaa varautua eikä vain levittää tätä jaloille ja lähteä muina miehinä töihin.
 
Omassa käytössä olen todennut parhaaksi levittää tätä illalla suihkun ja kuorinnan jälkeen. Antaa imeytyä rauhassa ja antaa sitten vaikuttaa läpi yön. En ole huomannut tämän hankautuvan lakanoihin, sillä nukun yleensä mustissa tai tummissa lakanoissa. Aamulla hajun vuoksi olen käynyt suihkussa, jolloin ylimääräinen voide ihosta lähtee pois ja myöskin se osa väristä, joka ei ole kunnolla kiinnittynyt ihoon.
 
Yksi levityskerta antaa minulle ihan mukavasti väriä enkä usein kaipaa en enempää. Jos taas haluan näyttää oikeasti kunnolla ruskettuneelta saatan levittää tätä kahtena tai korkeintaan kolmena iltana. Tuotteen sävy ei ihollani näytä mitenkään pahalta vaan oikeastaan aika luonnolliselta. En tosin tiedä, kuinka oranssilta näyttäisin, jos käyttäisin tätä useampana iltana peräkkäin enkä haluakaan kokeilla sitä.
 
Voin suositella tätä käytettäväksi tänäkin kesänä, jos aurinko ei paista eikä itse halua näyttää Moby Dickiltä. Myös hätätapauksissa, kun pitäisi näyttää jotain erityismenoa varten vähän hehkeämmältä kuin yleensä, voi tähän  turvautua. En kuitenkaan käyttäisi itseruskettavia säännöllisesti, koska tiedän niiden olevan ihmisille todella epäterveellisiä. Tiedemiehet sanovat näiden olevan omalla tavallaan jopa yhtä vaarallisia kuin liika aurinko. Joten molempien sekä purkkirusketuksen että itse auringon kanssa kannattaa harjoittaa kohtuutta!

11 kommenttia:

 1. Hyvä arvostelu! Hmm, toimisikohan se vaaleampi sävy myös tämmöiselle kalpeaihoiselle...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä sitä kannattaa kokeilla. Mulla on näiden itseruskettavien kanssa vähän sellainen huomio tullut, että mikäli käyttäjän iholla on tapana ruskettua myös luonnollisesti, niin itseruskettavatkin näyttävät toimivan. Mutta jos on ihan punahiuksinen ja lähes pigmentitön iho, niin ei kannata alkaa läträämään, koska lopputulos on oranssi. Sillä, vaikka itsekin rusketun kyllä kesällä hitaasti, mutta varmasti, olen talvella TODELLA kalpea ja tämä toimii ihollani ihan hyvin ja rusketus näyttää luonnolliselta.

   Poista
 2. Tämä oli tosiaan hyvin kirjoitettu. :)
  Mulla on joskus ollut tuota, mut siitä on jo vuosia ja se sävy oli se vaaleampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä siitä vaaleammasta kannattaa aloittaa kokeilu, jos vähänkin epäilyttää.

   Poista
 3. Itse käytin joskus sitä vaaleampaa sävyä, sillä pelkäsin tuon tummemman sävyn olevan minulle liian tumma ja näyttäväni oranssilta. En tiennyt tuotteen olevan itseruskettaja, tai millään lailla vaarallinen! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseruskettajat sisältävät monia syöpää aiheuttavia aineita, joten niiden käyttö on ihan oman harkinnan alla. Ja kyllä nämä ovat itseruskettavia, koska ne värjäävät ihon pintaa "pysyvästi" ja sävy kuluu pois ihon uusiutuessa. Itselläni iho uusiutuu suhteellisen nopeasti, joten väri ei kestä iholla viikkoa pitempää.

   Poista
 4. Mä en sitten näitten kanssa oikein menesty - aina näyttää seepralta. Suihkutettavat saan levittymään piirun verran paremmin, mutta silti jään yleensä laikukkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tuote on ollut kokeilemistani itseruskettavista kaikkein tasaisin lopputulokseltaan. Muuten olen aina, jopa suihkeiden kanssa, saanut aikaiseksi vain laikkuja ja raitoja.

   Poista
 5. Tämä on kyllä jo aika vanha teksti, mutta kuinka nopeasti tuo väri alkaa näkyä? Onko jo yön yli? Mulla on pienet juhlat parin viikon päästä enkä ihan kalpeana haluaisi olla... Oon aika vaalea aina talvisin ja kesäisin mutta kyllä sitä väriä tulee jos tarpeeksi vain jaksaa aurinko palvoa. Luuletko että saisin väriä pintaan tuolla tummemmalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alkaa näkyä jo yön yli. Olen itse huomannut, että juhlia varten pari levitys kertaa ennen juhlapäivää riittää. Edellisenä päivänä voi levittää tätä iholle aamulla suihkun ja ihon kuorinnan jälkeen. Annat vaikuttaa päivän, jos suinkin pystyt, koska haju saattaa olla todella voimakas. Ja sitten illalla käyt suihkussa uudelleen ja levität taas kerroksen. Aamulla ennen juhlia käyt vielä kerran suikussa, laittaudut varmaan muutenkin :) mutta sitten levität tavallista kosteusvoidetta rusketuksen päälle ja näin sinun pitäisi olla vähän tummempi kuin kalkkilaivan kapteeni. Mutta jos en halua jättää rusketusvoidetta iholle päiväksi, niin suosittelen levittämään sitä parina edellisenä iltana ennen juhlia. Koko viikkoa ei kuitenkaan kannata itseään rusketella, ettei tule oranssiksi.

   Poista
 6. Voi, on jo 4 vuotta vanha postaus mutta josko pääsisit silti vastaamaan! Eli voiko tätä tuotetta käyttää kasvojenkin rusketukseen?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...