tiistai 26. helmikuuta 2013

Matta meikinpohjusteet vertailussa

Olin pitkään kiinnostunut tuosta Dermosilin mattavoiteesta, kunnes joululahjaksi ostin sen itselleni. Lähes saman tien, kun olin saanut sen testiini, luin parista blogista kehuja tästä The Body Shopin teatree mattavoiteesta, josta ihmiset tuntuivat  pitävän myöskin todella paljon.

Koska ihoni on sekaiho ja rasvoittuu helposti, etsin jatkuvasti kiillon poissapitäviä tuotteita, joten en nähnyt mitään vikaa siinä, että kokeilisin näitä molempia ja vertaisin niitä sitten toisiinsa lopulta. Nyt tunnen kokeilleeni näitä sen verran, että voin sanoa lopullisen mielipiteeni näistä voiteista.


Dermosilin mattavoide 40ml pullossa maksaa 9,30€ ja sen voi tilata Dermoshopin nettisivuilta. Dermosilillä on nopea kuljetus ja suhteellisen alhaiset toimituskulut. Ja kannattaa pitää silmät auki nettisivujen Outlet, koska siellä saattaa olla tämä ja monia muita tuotteita silloin tällöin alennuksessa.

Voide on valkoinen geelimäinen eikä sisällä öljyä. Se sisältää luonnon greippi-, omena- ja persikkauutteita. Voiteen voi laittaa kasvoille ennen meikkiä, ilman meikkiä sekä kosteusvoiteen päälle. Tämä on loistava tuote kiireessä, kun aamulla ei kosteusvoide tunnu imeytyvän tarpeeksi nopeasti, mutta meikata pitäisi jo. Tykkään käyttää tätä joskus myös yksinään sellaisina päivinä, kun en meikkaa, mutten halua katsella kiiltelevää naamaakaan.

Voide imeytyy ihoon ja kuivuu nopeasti. Iho tuntuu mattapintaiselta välittömästi. Minulla tämä kestää kasvoilla suhteellisen pitkään, lähes koko päivän. Loppupäivästä saattaa kiilto puskea nenän päästä läpi, mutta missään vaiheessa ei tule rasvainen olo. Tuotteessa on aika voimakas parfyymimäinen tuoksu. Itseäni tuoksu ei haittaa enkä haista sitä enää jonkun ajan kuluttua levittämisestä. Eli joko siihen tottuu tai se häviää itsestään. Olisi ikävää haistaa jotain kasvoillaan koko päivän.

Lisäksi minun mielestäni kyseinen tuoksu on aika unisex -tyylinen, joten voin hyvin suositella tätä tuotetta myös pojille ja miehille, jotka haluavat vähentää kasvojensa rasvoittumista, mutteivät tahdo puuteroida kasvojaan. Voisin kuvitella, että erityisesti niin teinit tytöt, kuin pojatkin voisivat osata arvostaa tätä tuotetta erityisen paljon.

Ikävä puoli tässä pullossa on se, ettei siitä näe, kuinka paljon tuotetta on vielä jäljellä. Olisi kiva tietää, koska on aika tilata uusi pullo, koska todellakin aion tilata uuden tällaisen. Pumppu pienen pullon päässä on kyllä todella mukava ominaisuus.Seuraava tuote on siis The Body Shopin tea tree pore minimizer, joka siis sisältää nimensä mukaan teepuuöljyä, jonka sanotaan hoitavan tulehduksia iholla. Tuotteen luvataan ihon mattapintaisena pitämisen lisäksi pienentävän ihohuokosia, jotka siis laajentuessaan aiheuttavat ihon rasvaisuutta. 30ml tuubi tätä voidetta maksaa 14,70€ ja sen voi joko tilata The Body Shopin nettisivuilta tai ostaa The Body Shopin liikkeestä.

Tämä voide on väriltään keltaista ja tuntuu tuon edellisen voiteen tavoin geelimäiseltä. Tämä imeytyy myöskin nopeasti iholle ja antaa välittömästi mattapintaisen tunteen - tosin ehkä ihan pikkuisen vähemmän mattaisen tunteen. Tämän voiteen kanssa ihon tuntuu pikkuisen pehmeämmältä, kuin edellisen kanssa.

Tässä on myöskin voimakas tuoksu, joka tulee teepuuöljystä. Siinä missä Dermosilin voide tuoksuu parfyymimäiseltä tämä tuoksuu väkevältä. Tähänkin tuoksuun tottuu pian eikä sitä enää haista. Ja uskoisin, että tämäkin hälvenee itsestään levittämisen jälkeen. Tuotteen luvataan supistavan ihohuokosia välittömästä, mutta minä en sellaista huomannut. Minun ihohuokosiani tämä ei ainakaan supistanut, ei välittömästi eikä pitemmän ajan kuluessa.Tässä vielä kuva kummastakin tuotteesta vierekkäin ennen levittämistä. Valkoinen on Dermosilin ja kellertävämpi on The Body Shopin voide.

Kokeilin näitä tuotteita useina päivinä yhtä aikaa toista toiselle puolelle ihoa ja toista toiselle, jotta näkisin, mitä eroa näillä oikeasti on. Ja päivän päätteeksi en nähnyt näissä mitään eroa. Kumpikin piti kasvot mattapintaisina aivan yhtä hyvin ihan yhtä pitkään. Ikäväkseni en paljoa ymmärrä valmistusaineista, mutta sen verran kuin vertailin näiden inci-luetteloa huomasin, että The Body Shopin voide sisältää alkoholia ja talkkia, jotka eivät ehkä sovi jokaiselle.
Suurin ero näiden tuotteiden välillä sen tuoksun eroavaisuuden jälkeen on hinnassa ja purkin koossa. Dermosilin voide on edullisempi, koska se maksaa vähemmän kuin The Body Shopin voide ja tulee hieman isommassa paketissa. Tästä syystä ostan ehkä mieluummin Dermosilin tuotteen uudelleen kuin The Body Shopin, mutta minulla ei kuitenkaan ole mitään negatiivista sanottavaa tuosta toisestakaan voiteesta. Voin suositella molempia. Saattaa olla, että ehkä The Body Shopin voide sopii paremmin akneen tai tulehduksiin taipuvaisella iholle teepuuöljyn vuoksi, mutta tästä minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, koska itsekin omaan rasvoittuvan sekaihon ja monia mattatuotteita olen kokeillut, mutta eivät auta. Nyt viimeisin on ollut Yves Rocherilta saatava Sebo Specific -mattavoide. Eeei auta. Meikin alla ihan kohtuullisena pysyy iho (kuten muillakin mun kosteusvoiteilla), mutta puhtaalle naamalle sitä kun laittaa, niin ihan samaan tahtiin kiiltelee kuin ilmankin.

  Muuten, löysin sun blogiin kun tulit mun blogiin kommentoimaan, ja kun täällä lueskelin, niin kävin heti seuraavana päivänä ostamassa Sokokselta sen Lumenen C-vitamiini tehohoidon :D Että kiitos vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos itsellesi. Kiva kun vilkaisit tänne :) Mun kokemuksella nuo molemmat mattavoiteet sopii myös yksinään käytettäviksi. Itse olen suosinut siihen tarkoitukseen jostain syystä enemmän tuota Dermosilin vuodetta.

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen postaus, kiitti! Mitä mieltä olet, sopivatko nuo tuotteet, jos on pintakuiva iho? Kuivattavatkohan sitä lisää entisestään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tässä talvella jostain syystä kuivunut nenä todella paljon juuri pinnasta, vaikka iho nenän alueelta onkin jatkuvasti todella rasvainen. (voi johtua pakkasista...) Kun olen kuorinut kuivuvan ihon ja käyttänyt kosteusvoidetta, niin en ole huomannut mitään ongelmaa näiden voiteiden kanssa. Eivät siis ole minua ainakaan kuivattaneet enempää päivänmittaa. Oikeastaan iho tuntuu paremmalta, kun on jotain tällaista meikin alla.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...