Sivut

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hiusöljyt

Viime aikoina varmaan jokainen on tarttunut johonkin näistä jo hittituotteiksi muodostuneista ihmeöljyistä. Ja koska minäkin päätin alkaa pitämään parempaa huolta hiuksistani, ostin useamman tällaisen pullon kokeiluun.
 
 
Aivan ensimmäisenä aloin kampaajan suosituksesta käyttää tätä Schwarzkopfin Bona Cure sarjaan kuuluvaa Oil Miracle öljyä. 100ml tuotetta maksaa noin 19,50€ eli tämä on näistä kokeilemistani tuotteista kallein. Vaikka aluksi vierastin öljyn laittamista hiuksiin, huomasin pian, että tämä levittyy todella kevyesti ja tasaisesti latvoihin ja myös imeytyy niihin, niin ettei hiuksiin jää inhottavaa rasvaista pintaa. Tämä on myytävistä öljyistä se kevyempi versio, mutta tätä saa myös paksumpana versiona. Pidin tuotteesta todella paljon, mutta hinnan vuoksi aloin katsella muitakin purkkeja sillä silmällä.

 
Seuraavaksi tartuin tähän samaisen Schwarzkopfin Gliss Daily Oil Elixir hiusöljyyn. Kuulin jonkun sanovan, että tämä on periaatteessa sama tuote kuin tuo kalliimpi öljy, mutta vain halvemmassa paketissa. No sehän sopii minulle. 75ml tätä öljyä maksaa noin 7,15€ eli tämä on näistä öljyistä edullisin. Tässä on kätevä pumppu, kun taas tuon edellisen pullon kanssa pitää kaataa tuotetta ulos. Pumppu myös lukkiutuu kääntämällä kiinni, niin ettei tarvitse pelätä öljyn valumista ulos siitä, mikäli pulloa säilyttää muussa kuin pystyasennossa.
 
Pidän tästäkin öljystä todella paljon. Käytännössä en huomaa mitään varsinaista eroa tämän ja edellisen välillä, mutta pullo on mukavampi ja hinta sopivampi. Öljy tuoksuu hieman hunajaiselta minusta, muttei häiritsevällä tavalla. Tätä on minun hiuksiini ainakin hyvin vaikeaa levittää liikaa.  Tätä kerrotaan voivan käyttää kolmella eri tavalla eli naamiona ennen pesua, hiuksiin jätettävänä hoitoaineena pesun jälkeen ennen kuivausta tai viimeistelevänä tuotteena kuivauksen ja muotoilun jälkeen. Olen kokeillut tätä kaikilla tavoilla ja kaikki ne toimivat mielestäni ihan hyvin. Erityisesti pidän tästä hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Kaiken lisäksi tämä on hyvin riittoisaa.
 
 
Vaikka pidin tuosta edellisestä öljystä todella paljon päädyin vielä sen lisäksi ostamaan tämän L'Oréal Elvitalin Extraordinary Oil hiusöljyn. Syy tälle oli lähinnä voimakas mainostus ja se, että näin yhä useamman ja useamman muun ihmisen ostavan tämän. 100ml tätä öljyä maksaa noin 13,90€ eli tämä on kalliimpi kuin tuo edellinen öljy. Tätäkin öljyä myydään kahtena eri versiona normaaleille hiuksille tarkoitettuna ja värjätyille hiuksille tarkoitettuna. Tämä minun pulloni on värjätyille hiuksille, koska ajattelin se sopivan sekä minulle että poikaystävälleni paremmin yhteiskäyttöön.
 
Tässä on myös kätevä pumppu, mutta muuten pakkaukseltaan tämä on toisaalta hienossa, mutta toisaalta kömpelössä lasipullossa. Tämä siis näyttää kivalta kylppärin hyllyssä, mutta tätä on todella hankalaa ottaa esim. matkalle mukaan. Kun taas tuo edellinen pullo on muovinen ja paljon kevyempi kiikuttaa mukana.
 
Ensinnäkin en pidä tämän tuoksusta se on mielestäni jotenkin miehinen. Yleensä sillä ei ole mitään merkitystä, mutta koska tätä voi myös edellisen tapaan käyttää kolmella eri tavalla, en tykkää yhtään käyttää tätä hiusnaamiona, koska tulee niin miehinen olo tuoksun takia. Tämäkään ei tee hiuksista rasvaisen tuntuisia noiden edellisten tavoin, mutta olen huomannut hiusten rasvoittuvan nopeammin tätä käyttäessäni.
 
Eli en erityisemmin pidä  tästä tuoteesta. Ehkä minulle sopisi paremmin se toinen versio tästä, mutta epäilen, ettei se ole juuri tämän erikoisempi. Ja tuskin se toinen öljy tuoksuu mitenkään paremmalta.  Tällä hetkellä tilanne on se, että poikaystävä saa käyttää tämän yksinään loppuun ja minä menen takaisin kauppaan ostamaan tuon Schwarzkopfin Gliss Daily Oil Elixirin tämän sijaan.

23 kommenttia:

  1. Ostin ite joskus tuota Glissin öljyä alennuksesta ja ite en ole huomannit sen tekevät mitään ihmeitä. Saan laittaa sitä vähintään 3-4 pumppausta ja silti tuntuu että hiukset kuivuu vaan. Onhan se tietty parempi kuin ei mitään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3-4 pumppausta tuota Glissiä kuulostaa ihan normaalilta. Sellainen määrä imeytyy mun hiuksiin ihan hyvin, mutta silti ei näytä siltä, että pullon sisältö hupenisi silmissä. Mä en haluakaan, että se erityisemmin näkyy hiuksissa, riittää kun hiukset tuntuvat sileiltä. Ja mulla tuo naamiona käyttäminen auttoi todella paljon hiusten kuivumiseen, mutta ihmisillä hiukset on luonnollisesti erilaisia.

      Poista
  2. http://nonnula.blogspot.fi/2012/07/astuin-oljyhimoissani-ansaan.html

    Tuossa olikin se juttu, missä mainittiin noiden kahen ekan olevan samaa tavaraa! Onneksi en kerinnyt hommaamaan tuota Oil Miraclea D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu, että niiden tosiaan sanotaan olevan samaa tavaraa eri pulloissa. Ja se halvempi pullo on käytännössä parempi ja mukavampi käyttää. :P

      Poista
    2. Niin on kyllä, varmaankin se on juuri tuo myynnin maksimointi, mitä tuollakin arvailtiin tuon syyksi. Kun on niitä ihmisiä, jotka uskovat että 50e hintalappu meikki- tai kosmetiikkatuotteessa on laadun tae ja sitten niitä, jotka ovat uskovat vastaavan 5e hintalapulla olevan tuotteen laadukkaaksi :)

      Poista
    3. Näin juuri. Mutta pääasia, että asiaks on tyytyväinen :)

      Poista
  3. blogissani on haaste sinulle! :)
    http://thelittlestoryoflife.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
  4. Mä tilasin just noita Bonacuren Oil Miracle tuotteita, toivottavasti on hintansa arvoisia. Ainakin sun kirjotuksen perusteella vaikuttaa hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ainakaan olle mitään huonoa sanottavaa. :) Mun täti ei ihan innostunut siitä samaisesta öljystä, mutta hänellä on lyhyet hiukset ja jotenkin ajattelin, että lyhyisiin hiuksiin voi olla omalla tavallaan hankalampaa löytää hyvää hoitoöljyä. Mutta muuten en ole edes kuullut huonoja kommentteja.

      Poista
  5. Hei,
    Kiinnostava arvostelu. Itse oon testaillu Redkenin vastaavaa ja sitten sitä alkuperäistä Morocconoila. Molemmat on ihan hyviä mutta hienoihin hiuksiin ehkä vähän liian raskaita.
    Terkkuja, Min Boudoir

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Redkeniä en ole vielä testannut, kun olen käsittänyt, että se on vähän arvokkaampaa tavaraa, kuten se Moroccan oilkin. Yritin kyllä tilata jälkimmäistä pienen testerin netistä, mutta se kyseinen kauppa ei suostunutkaan toimittamaan sitä pulloa Suomeen, joten päätin jättää asian sikseen ja testata ensin nämä halvemmat ja katsoa, josko ne kelpaisivat.

      Poista
  6. Itse olen monesti hypistellyt marketeissa noita jälkimmäisiä öljyjä, mutta etenkään Gliss-shampoista ei mulla ole kovin hyviä kokemuksia niin jäänyt kauppaan :D

    Olen ajatellut tilaavani tämän (http://www.feelunique.com/p/Schwarzkopf-Professional-BC-Bonacure-Oil-Miracle-Liquid-Oil-Conditioner-150ml?aff=wg&siteid=109654) FeelUniquesta, kustantaa ~10e. Samanmerkkinenhän tuo on kuin ensimmäinen esittelmäsi, onko kyseessä mahdollisesti se kevyempi versio ehkä?

    Nyt olen kuitenkin aika varma, että käyn ostamassa ton Glissin öljyn, edullinen hinta ja helppo saatavuus on kuitenkin aika painavia asioita mun vaakakupissa. Hassua muuten, miten suuria hintaeroja on joissakin tuotteissa riippuen ostopaikasta. Esimerkiksi Vapaa Valinnassa toi Lorealin öljy maksaa hiukan alle kympin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu nuo hinnat on aina vaikeaa osata määrittää oikein. Mä yritän ilmoittaa aina jonkun hinnan tuotteista joita esittelen, koska itse inhoan sitä, kun näen jonkun blogissa jonkun kiinnostavan tuotteen eikä siihen kerrota hintaa - edes suuntaa antavaa. Mutta oikean hinnan ilmoittaminen on kyllä hankaa, koska joka kauppa hinnoittelee itse tuotteensa. Siitä syystä yleensä kerron sen hinnan, jonka itse olen maksanut.

      Poista
    2. Enkä ole nähnyt itse tai päässyt kokeilemaan tuota sun linkkaamaa öljyä, joten en oikein tiedä millainen tuote se on. Totuushan on se, että näitä öljyjä on todella monenlaisia saatavilla ja ihmisillä on todella erilaisia hiuslaatuja, joten joskus pitää vain kokeilla, jotta voi löytää itselleen parhaiten sopivan.

      Poista
  7. Mulla on tuo BC käytössä ja luonnonkiharani tykkäävät kovasti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että nämä hiusöljyt ovat vastaus monen luonnonkiharaisen rukouksiin! Tällaisen suorahiuksisen ihan vain pelkästään käsittelyllä hiuksensa kuivattaneen on joskus vaikeaa ajatella tuota.

      Poista
  8. Mulla on KÉRASTASEN Elixir Ultimate jonka ostin sikahinnalla kampaamosta 33 €. Tykkään siitä kauheesti, mutta veikkaan että L´orealilla on ihan sama öljy halvemmassaki muodossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan mahdollista, että sama öljy löytyy halvemmassa pullossa jostain, koska sitä nuo kosmetiikkafirmat tuntuvat tekevän. Enkä tiedä onko noilla eri merkeilläkään oikeasti mitään muuta eroa, kuin pullon muoto ja mahdollisesti hajusteaineet. Muuten ne kaikki ovat varmaan ihan samaa öljyä.

      Poista
  9. Minulla on toi Gliss ja tykkään siitä. Löytyy myös pieni pullo Moroccanoilia, mutta ei se ole oikeastaan parempaa kuin toi Gliss. Siitä yllätyin, että miten paljon noissa hiusöljyissä on silikonia. Siinä niitä on heti inc-listan kärjessä. Eli ei varmaan tosiaan kannata laittaa kuin latvoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että kaikissa tuotteissa on nykyään silikoonia. En tiedä mikä buumi siinäkin sitten on... Näiden öljyjen kanssa olen vain ajatellut, että jos halvempikin tuote toimii tarvitulla tavalla, niin miksi ostaa kallista siihen tilalle. Joten vielä en ole kokeillut sitä kuuluisaa Moroccanoilia ja en varmaan ihan heti kokeilekaan.

      Poista
    2. Hyvin ajateltu. :) En tosiaan ole huomannut, että toi kalliimpi olisi yhtään sen parempi. Se tuli Livboxissa eli en sitä tarkoituksella ostanut. Nyt olen vaan tyytyväinen, että en ole ostanut sitä vaikka joskus sellaista ajattelinkin.

      Poista
    3. Tosi moni on kai saanut sen Livboxin mukana ja hullaantunut tuotteesta sitä mukaan entistä enemmän. Mietin vain, että mahtavatkohan kokeilleen mitään muuta ennen sitä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...