lauantai 5. tammikuuta 2013

Kynsitaide pettymys

Olen jo pitkään etsinyt tällaista kynsileimasin -settiä, jolla tehdä kivoja kuvioita muuten tylsiin ja tavallisiin kynsiin. Olinkin sitten varsin iloinen, kun näin tämän Pretty Woman merkkisen leimasin setin. Näitä myydään Seppälässä 9,95€ hintaan.


Settiin kuuluu kolme metallilevyä  täynnä erilaisia kuvioita - yhteensä16 kuviota - eläinkuvioista perhosiin ja rusetteihin. Mukana on luonnollisesti leimasin ja lasta sekä leimaamiseen sopiva kynsilakka valkoisessa värissä.

Olin jo suunnitellut kaikkia kivoja kynsitaiteiluja, joita tällä voisin toteuttaa jouluksi ja uudeksi vuodeksi, mutta jouduin lopulta katkerasti pettymään tähän settiin. Ensinnäkin jo heti pakettia avatessa totesin, että ensimmäisen levyn yksittäiskuviot ovat aika isoja eikä niistä yksikään mahdu sellaisenaan minun kynsilleni. Tiedän, että minulla on pienet kynnet, mutta tuskin kaikilla nyt sentään näin valtaisia kynsiä oikeasti on (vai onko?).
No sitten tätä settiä käyttöön ottaessani huomasin, että tuo lasta raapii ikävästi noita metallilevyjä ja jättää niihin ikäviä jälkiä. Jotkut ovat suositelleet vanhan bonuskortin tai vastaavan käyttöä metallisen lastan sijasta, mutta minä en saanut sellaistakaan toimimaan aivan kunnolla.
Seuraava ongelma tämän setin kanssa minulla oli nimittäin se, että ainut kynsilakka, jolla tämä toimii alkuunkaan, on tuo valkoinen lakka. Tai oikeastaan se on liimaa eikä lakkaa. Ainakin se haisee ihan erikeepperiltä. Muut tavalliset kynsilakat eivät jää noihin kuvioihin kiinni ollenkaan, joten niitä ei voi käyttää. Mitä järkeä on oikeastaan omistaa tällainen leimasinsetti, jos ei saa käyttää mitä tahansa kynsilakka väriä, jota haluaa?
Olen kuullut, että näiden leimasinsettien kanssa kannattaa käyttää puhdistukseen öljytöntä kynsilakanpoistoainetta, jotta pinnalle jäävät öljyt eivät vaikeuttaisi setin käyttöä jälkeen päin. Käytin sitten öljytöntä lakkaa, mutta sillä ei oikeastaan ollut mitään väliä, kun ei tämä toiminut muutenkaan. Jos löytäisin kuitin tästä, palauttaisin sen takaisin Seppälään välittömästä, mutta nyt joudun ilmeisesti vain heittämään tämä roskiin.
Uskoisin käyttäneeni tätä kuitenkin ihan oikein. Ensin levitetään lakkaa kuvion päälle, sitten kevyesti lastataan liika lakka pois ja leimalla nostetaan lakka kuviosta kynnelle. En vain saanut hommaa toimimaan sillä tavalla mitenkään. Myönnän toki, että vika saattaa olla minussa, joten kertokaa ihmeessä, mikäli olette saaneet tämän toimimaan!

10 kommenttia:

 1. Missäs päin sä asut? Mulla on nimittäin jo vuoden verran tossa pyörinyt nurkissa ylimääräinen Konadin kaksipäinen stamper missä on reunassa scraper, olisin voinut heittää sen sulle. Siinä on ainakin jotain, joka voi vaikuttaa. Konadin omat stamperitkään eivät ole parhaita mahdollisia, mutta voisi auttaa (tai sitten ei).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarjouksesta, mutta en usko vian olevan pelkästään tuossa leimasinosassa. Jo pelkät kuviot noilla levyillä tuntuvat olevan jotenkin huonosti tehtyjä, kun niissä ei kynsilakka pysy yhtään, vaikka miten hennosti skrabaisi. Ostan varmaan kaikki vastaavat tuotteet uusiksi Konadilta, kunhan ne vain osuvat jossain silmään.

   Poista
  2. Siis olisit saanut sen, en ois myynyt. :) Mut jos et asu Helsingissä, postikulut tulee jo turhan hintavaks kun saman tien tilaisi sitten jostain Cesarsiltakin koko hoidon.

   Poista
  3. Kiitos paljon vain tarjouksesta, mutta olen tällä hetkellä vakituisesti täällä Länsi-rannikolla enkä ihan heti Helsinkiin päin tulossa. Kysele toki josko joku muu haluaisi sen (vaikka arvonnassa?). Minä taidan itse ostaa sitten koko setin jotain, kunhan sen "kynsiini" saan.

   Poista
 2. Nuo halpikset on aina vähän mitä on. Itelläni on Konadin vastaava ja oon ollu siihen tyytyväinen. Tietty ne on vähän arvokkaampia mutta samalla myös laadukkaita. Niihinkään ei yleensä käy kuin heidän omat lakat koska niiden pitää olla paksumpia kuin normaalit. Suosittelen siis ostamaan niiden leimaussettejä jos haluat leimailla. Ei ne kuitenkaan niin ylitsepääsemättömän kalliita oo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin myöskin huomaavinani, että kynsilakan pitää olla tässä hommassa erittäin paksua, jotta se jää kuvioihin kiinni. Mutta tuskin sen sentään liimaa tarvitsee olla (?). Sillä tämän paketin mukana tullut lakka on mielestäni täyttä liimaa ja kiinnittyy todella tiukasti noihin levyihin. Mistä olet omat settisi ostanut?

   Poista
  2. Tilasin MiMaxilta ja maksoi muistaakseni 20-30e ja siinä tuli mukana 4 laattaa, 3 isoa lakkaa, leimasin ja se pyyhin. Niitä settejäkin on eri kokoisia ja hintaisia. Ja jos satut esim. Virossa käymään niin siellä oli jonkun kauppakeskuksen aulassa monta kojua, joista niitä pystyi ostamaan.

   Poista
  3. Kiitos vinkeistä! katson tuon MiMaxin mitä pikimmin. Tosin saattaa olla, että joku tuttu on kohta puoliin Viroon menossa ja voisin tilata sitä kautta sellaisen setin tuliaiseksi.

   Poista
 3. Eikö Konadin aloitussetti ole aivan saman hintainen? Omani tilasin aikoinaan Cesarsshopista ja ainakin silloin maksoi kympin. Myös Stockalta saattaa löytyä, mutta siitä en ole ihan varma. Leimauslakat ovat aika paljon paksumpia kuin tavalliset kynsilakat, joten ne toimivat siksi leimailussa paremmin. Konadilta saa aika paljon myös pienikyntisille tarkoitettuja laattoja :)
  t: toinen pienikyntinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy paneutua noihin setteihin vähän tarkemmin. Toisaalta voisin kokeilla tätä Pretty Womanin settiä toisen lastan ja parempien leimauslakkojen kanssa, mutta kun tuo huono lasta jo raapi aika pahasti parin levyn pinnan enkä tiedä, ovatko ne enää käyttökelpoisia sen takia :( Siitä lastasta tuli todella ilkeitä naarmuja ihan pienellä sipaisulla, kunnen siirryin siihen vanhaan bonus-korttiin.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...