perjantai 18. tammikuuta 2013

Pilkettä silmään

Tuli jokunen aika sitten DIXI-blogin Helenan kanssa puhetta hyvästä rajauskynästä, jolla voisi rajata alaluomenvesirajaa ja tehdä sillä avaramman ja valppaamman vaikutuksen katseeseen. Helenalla on siellä blogissa juttua monesta kynästä tähän tarkoitukseen, joten vilkaiskaa niitäkin postauksia, jos etsitte hyvää rajauskynää.

Helenan ongelma oli, ettei hän halua laittaa valkoista kynää alaluomen vesirajaan, koska se voi näyttää liian kirkkaalta ja luonnottomalta. Minä satun omistamaan sekä valkoisia että vähän luonnollisemman sävyisiä kyniä, joita käytän tuon tuosta. Aloitan puhumalla kuitenkin näistä luonnollisemmista sävyistä.


Tässä on sekä Goshin että Lumenen rajauskynät, jotka ovat tavallaan hyvin samanlaiset, mutta toisaalta hyvin erilaiset. Kummassakin on heleä persikan sävy, mutta Goshin kynä jättää hieman kimaltelevamman jäljen kuin Lumenen kynä, joka on enemmän kiiltävä kuin kimalteleva.

Tällainen kiiltävä ja hohtoa lisäävä lähes ihon sävy sopii hyvin silmään, kun halutaan luoda avarampi ja virkeämpi ilme tekemättä mitään äärimmäisen räikeää. Mielestäni tämä on joskus jopa parempi tapa kuin vaalean luomivärin levittäminen silmän sisänurkkaan. Näiden tällaisten kynien hienous on siinä, että ne eivät varsinaisesti erotu luomirajasta, mutta ne peilaavat valoa.

Jos etsit rajauskynää alaluomelle, joka ei ole valkoinen, mutta avartaisi silmää kannattaa ehkä pysyä kaukana kellertävistä tai lämminsävyisistä kynistä. Keltainen tai lämmin sävy saattaa nimittäin saada silmän näyttämään keltaiselta. Kylmät, valkoiset tai vähän siniseen taittavat sävyt taas vaalentavat koko silmää.


Tässä näyte kummastakin kynästä. Alempana Lumene ja ylempänä Gosh. Goshin kynän saatavuudesta minulla ei tässä vaiheessa ole mitään tietoa. Goshilla on kyllä myynnissä noin 9€ hintaan monenlaisia meikkikyniä. Lumenen kynän pitäisi olla myynnissä ja ainakin Sokoksen nettisivuilta sen voi tilata hintaan 4,90€. Lumenen kynä on vedenkestävä ja siitä hyvästä erittäin sopiva silmän vesirajaan levitettäväksi.


Sitten siirrytään valkoisiin rajauskyniin. En välttämättä käytä näitä jokapäiväisessä meikissä, mutta jos tiedän, että päädyn vielä valokuviin, lisään tätä meikkiin sellaista tilaisuutta varten. Ainakin oma kokemukseni on, että valkoinen raja ei erotu silmästä samalla tavalla valokuvissa kuin se erottuu  kasvotusten. Ja lisäksi pelkään aina, että näytän valokuvissa jotenkin väsyneeltä ja turvonneelta eivätkä silmäni ole edukseen. Valkoisella alarajalla saa luotua illuusion, että silmä on suurempi.


Nämä kynät, jotka tällä hetkellä omistan ovat Sokoksen oman meikkibränkin Iconin rajauskynä valkoisena, H&M:n oma valkoinen rajauskynä sekä Lumenen valkoinen rajauskynä. Kaikki nämä kynät näyttävät samanlaiselta valkoiselta iholle vedettynä, joten en ottanut siitä kuvaa. Yksikään näistä kynistä ei mainosta olevansa veden kestävä, joten sen voi pitää mielessä. Mainitaan nyt vielä, että minulla on hyvin helposti vetiset silmät, joten minä huomaan heti, jos joku rajaus ei pidä tai lähtee valumaan omille teilleen.

Voisin ehkä aloittaa siitä, että sekä Lumenen että Iconin kynät toimivat hyvin samalla tavalla käytännössä. Ne näyttävät samalta silmässä ja kestävätkin mielestäni yhtä pitkään. Ne näkyvät ihan keskiverrosti, eivät loista epänormaalisti, mutta ovat valkoisia kuitenkin. Eivätkä nämäkään koko päivää tuntitolkulla kestä, mutta minun mielestäni ihan tarpeellisen ajan. Lumenen kynä maksaa 6,90€ ja Iconin kynä maksaa 4,90€.

Tuo H&M:n kynä taas ei toimi minulla luomen vesirajassa ollenkaan. Se näyttää kivalta iholla ja kestää ihan siedettävästi, mutta minä en saa sitä edes tarttumaan alaluomeen saatikka sitten pysymään siinä. Jollekin kuivempisilmäiselle tämä voi ehkä sopia, mutta minulle tämä ei sovi. Tämä H&M:n kynä maksaa alle 2€.6 kommenttia:

 1. Kiva kun teit tällaisen postauksen! :) Vielä on hankkimatta Lumenen kynä kokeiluun.. Ihastuin myös jossain kuvassa näkemääni hieman liilaan taittavaan vaaleaan sisärajaukseen, sellaisen kuin myös löytäisi, antaa hyvin valoa katseeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liilahan on juuri sellainen kylmä sävy, joka voi tehdä silmästä valkoisemman :) hei, pitää itsekin kokeilla! :D

   Poista
 2. Itse käytän juuri tuota Lumene Natural Coden persikanväristä kynää vesirajassa. Olen kyllä siihen ihan super tyytyväinen! Se avartaa katsetta nätisti muttei ole liian vaalea. Se myös pysyy paremmin kuin monet muut vesirajaan kokeilemani kynät. Käytänkin juhlameikissä samaa mustana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan kokeillut sitä muissa väreissä. Mutta täytyy nyt laittaa ostoslistalle, koska tykkään tästä tässä sävyssä sen verran, että kokeilla kannattaa. :)

   Poista
 3. Valkoinen rajauskynä on ollut mulla ostoslistalla jo pitkään, kiva kun olit kirjottanut niistä! Pitääkin kokeilla tuota Lumenen kynää, jos se vaikka sopisi vähän herkemmillekin silmille vesirajaan laitettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä oli apua :D Ihan hirveän montaa en noita kyniä tosiaan ole kokeillut, mutta noita olen käyttänyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...