perjantai 12. lokakuuta 2012

Ranskalainen pinkki "pantteri"

Tulin jokin aika sitten vähän lupailleeksi "kynsitaidetta", joten loin tällaisen pilkkulakan teille näytille. Ihan omasta päästä en ideaa keksinyt, vaan muokkasin hieman Mintun kynsilookkia blogissa Puder i Havet. Käykää ihmeessä katsomassa tuota blogia osoitteessa:
Alkuperäinen kynsilookki löytyy täältä viimeisestä kuvasta:

Tuolta näkee, että nämä minun pilkkuni ovat vähän eri näköisiä, mutta mielestäni ne tehdään periaatteessa samalla tekniikalla. Halusin vain tehdä tästä vähän enemmän omannäköiseni. Lisäksi pilkkuja löytyy vain kahdesta sormesta kummastakin käsdestä, koska olen sen verran vaatimaton, etten halua jokaisen kynteni olevan koristeltu.


Lyhyesti selitettynä tässä on pohjalla normi ranskalainen manikyyri. Kahdessa kynnessä on lisäksi glitteriä sekä nuo eläimelliset pilkut. En kyllä tiedä, minkä eläimen pilkkuja nuo ovat, kun eivät ne oikein leopardin tai pantterinkaan pilkuilta näytä. Sovitaan vaikka, että ne ovat kebabeläimen pilkkuja. Halusin vain näyttää, että tällaisten pilkkujen tekeminen ilman mitään leimasimia ihan omalla vapaalla kädellä on helppoa.  

En varsinasesti mainosta tässä mitään kynsilakkoja, koska suurin osa näistä on vaihtanut pakkaustaan eikä välttämättä ole enää edes saatavilla. Mutta näitä joka tapauksessa käytin.


Aloitin tekemällä ranskalaisen manikyyrin jokaiseen kynteen. Lakkasin kynteni ensin mahdollisimman nuden sävyiseki Mavalan Liberty sävyisellä lakalla ja lisäsin kiiltoa Lumenen Poetry sävyisellä lakalla. Sitten tein vapaalla kädellä valkoiset kärjet jokaiseen kynteen. Olen huomannut, että saan vapaalla kädellä parempaa jälkeä kuin teippejä tai tarroja käyttäessäni. Totta puhuen jouduin ottamaan muutaman kynnen alusta uudelleen, kun en onnistunut kärjen piirämisessä, mutta se ei haittaa mitään. Sellaista sattuu. Valkoinen lakka, jota käytin oli Wet n Wildin normi valkoinen lakka. Tämä ei ole laadultaan kovin hyvä, mutta tämä onkin vanha lakka, joten en tiedä, millaisia Wet n Wildin uudet kynsilakat ovat.


Hetken kuivumise jälkeen aloin tehdä näitä pilkkukynsiä. Lakkasin ensin koko kynnen tällaisella hienojakoisella kimallelakalla, kuten tämä Wet n Wildin vanha kimallelakka. Sen kuivuttua aloitin pilkkujen väkertämisen. Tein mustat pilkut ensin tuolla erittäin vanhalla, mutta edelleen toimivalla Oriflamen mustalla lakalla. Isommat pilkut tein pullon omalla sudilla. Huom! näiden pilkkujen ei tarvise olla täydellisen muotoisia! Pienemmät pilkut tein tuollaisella (kuvassa hieman huonosti näkyvällä) kapealla kynsien koristelusudilla, joka on joskus jäänyt minulta ylimääräiseksi, kun heitin huonoksi menneen kynsienkoristelulakan pois. Mitä tahansa kapeaa sutia voi oikeastaan käyttää, kunhan sen vain puhdistaa kunnolla kynsilakanpoistoaineella ennen ja jälkeen lakkauksen.

Kun mustat pilkut olivat kuivuneet jonkin verran ja olin pessyt tuon pienen sudin. Aloin tehdä pieniä vaaleanpunaisia pilkkuja isojen mustien pilkkujen sisälle. Vaaleanpunainen lakka, jota käytin oli GOSH:in Sweet Rose.


Kun pilkut olivat kuivuneet, viimeistelin ne lisäämällä vähän ismpijakoista kimalletta tällä Lumenen Go Glittery lakalla.


Tuossa näkyy ehkä vähän paremmin nuo eri väreissä hohtavat kimalteet, joita asettelin pilkkujen päälle.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Kynsien kunto ja niiden koristelu eivät ole olleet ihan minun vahvimpia alueitani, joten on mukava kuulla rohkaisevaa kommenttia. :)

   Poista
 2. Todella ihana idea ja hyvin olet onnistunut <3 taidan itsekin koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo on ihan helppo toteuttaa. Ei mitään ydintiedettä :D

   Poista
 3. kivathan nuo "kebabeläimen" pilkut ovat :3 voisi joskus ähertää itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni vähän hermot, kun en keksinyt millä nimellä noita pilkkuja kutsuisin. Toivottavasti ihmiset osaavat arvostaa huonoa huumoria. :P

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista
 5. Voi kun tuli kivat!!! Eikö vain olekin hauska tehdä! Tykkään kun on vain muutama tehostaminen kuten sulla! Tosi kiva kun innostuit! :) ja kiitos suositteluistasi <3 lämmitti mieltä kovasti!!!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...