perjantai 5. lokakuuta 2012

Hajuvedet mukaan Travalolla

Travalo matkapullot parfyymeille ovat varmasti kaikille jo tuttuja. Siltä varalta, että joku vielä miettii tällaisen minipullon hankkimista, kerron vähän tarkemmin tästä tuotteesta. Voitte sitten itse miettiä, onko tämä teitä varten vai ei.


Travalon idea on siis saada mikä tahansa lemppari parfyymi matkakokoon ja kuljetuskuntoon. Täysikokoisen hajuvesipullon raahaminen mukanahan ei ole aina  ihan mukavaa tai edes turvallista. Putkilo on materiaaliltaan alumiinia, joten se on varmasti kestävä. Sen lisäksi putkilo matkustaa suojaavassa muovikotelossa. Omistan tällä hetkellä kaksi eri putkiloa eri väreissä: kulta ja musta. Travalo pulloja saa tällä hetkellä lähes kaikissa mahdollisissa väreissä. Nämä maksavat Suomessa yleensä vähän alle 15€ kappale.


Tässä tarkempi kuva pohjassa olevasta täyttöreiästä, jonka pitäisi siis sopia kaikkiin hajuvesipulloihin. YouTube on täynnä videoita siitä, miten tätä käytetään, joten en tarkemmin paneudu siihen asiaan. Sanon vain, että putkilo asetetaan hajuvesipullon "suihkuputken" päälle ja pulloa pumpataan putkea vasten. Reikä ei vuoda tuotetta takaisin (jos vuotaa, olet saanut viallisen pullon, se ei ole mahdotonta, joten kannattaa testata pulloa pumppauksen jälkeen ja katsoa, että kaikki toimii).


Tässä tarkempi kuva erään hajuvesipullon suihkepäästä. Tarkoitus ei ole siis repiä koko pullon yläosaa irti vaan suihkun päällä oleva "kotelo". Se osa, josta hajuvesi tulee ulos. Tällöin tarvittava putki paljastuu. Täytyy ottaa huomioon, että eri pulloissa on erilainen putki. Kaikki eivät missään nimessä ole samanlaisia. Kapeampi putki on helpommin käytettävissä, mutta paksumman putken kanssa pitää olla varovainen, että sekä putken reikä, että Travalon täyttöreikö ovat täysin samalla linjalla, muuten voi tulla vahingossa pumpattua tuotetta ulos, mutta ei Travaloon. Kannattaa kokeilla täyttämistä ensimmäistä kertaa kylppärissä lavuaarin päällä.


Tässä näkyy tuo pieni ikkuna, joka paljastaa, paljonko hajuvettä on putkilossa käytettävissä. Kannattaa huomioida, että ikkuna ei ole keskellä putkiloa, eli hajuveden määrä näyttää erilaiselta riippuen siitä, kummin päin sitä pitää. Pullo on 8,6cm pitkä ja siihen mahtuu 5ml hajuvettä eli noin 65 suihkautuskertaa hajuvettä. Itse suihke -osuus on täysikokoinen muuten pienestä pakkauksesta huolimatta, joten sen pitäisi toimia varmemmin eikä se mene helposti tukkoon.
Lopullinen mielipiteeni tästä tuotteesta on "ihan ok". Pidän tuotteesta siksi, että reissaan paljon ympäriinsä ja hajuvesien kuljettaminen mukana on aina vähän hankalaa. Lisäksi kaikista hajuvesistä ei ole saatavilla matkakokoja, joten tämä ratkaisee sen ongelman. Tuo muovinen suojaputkilo pullon ympärillä vähän häiritsee minua. Se pitää erikseen avata ja ottaa pullo pois sen sisältä ennen kuin itse pullon voi avata ja ottaa käyttöön. Ehkä tämän voisi heittää uhkarohkeasti laukkuun ilman suojaputkiloa ja toivoa, ettei mikään avaa pohjassa olevaa täyttöreikää.
Lisäksi tuote on hieman hintava, ottaen huomioon, että joskus oikean parfyymin matkakoon saa 20€ hinnalla. Mutta toisaalta tämä on uudelleen käytettävä ja täytettävä ja tämän pitäisi kestää pitkään käytössä.
Uudelleen täyttäminen voi olla myös hieman hankalaa. En tiedä vielä, millä tavalla käytetyn hajuveden tuoksu pinttyy Travalo pulloon. Eli voiko samaa pulloa käyttää useille hajuvesille. Jotkut sanovat, ettei tätä meinaa saada kunnolla tyhjäksi, mutta minä en ole huomannut sellaista ongelmaa. Pulloon pystyy jotenkin ujuttamaan vettä, jolla huuhdella putkiola sisältä (suihkuttamalla se mekanismista läpi) mutta tuoksut harvemmin häviävät pelkällä vedellä. Eli saattaa olla, että tällainen pitää ostaa erikseen jokaiselle tuoksulle.

Travalon väki on aktiivisesti läsnä ainakin Facebookissa, joten tarkempia kysymyksiä voi varmasti lähettää sinne suuntaan sitä kautta.


4 kommenttia:

 1. Musta tuo on ihan mahtava keksintö ja ostan kyllä omankin, jos vaan matkusteltua tulee yhtään enempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti on hyvä keksintö. Ei täydellinen... mutta hyvä. :)

   Poista
 2. Olen koittanut näitä etsiä Suomesta, toistaiseksi olen nähnyt näitä vain laivalla. Onko mitään tietoa saako näitä joistain tietyistä liikkeistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat ostin netistä. Ja itsekin olen näitä laivalla nähnyt. Nyt en osaa suoralta kädeltä sanoa, mutta Kicksissä olen ehkä nähnyt joskus... pitää kysellä vähän.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...