keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Hiotaan kynnet kuntoon

Olen usein kävellyt tällaisten patterikäyttöisten manikyyri/pedikyyri -settien ohitse ja miettinyt, että kuka jaksaa sählätä sellaisten kanssa. Uteliaisuuteni voitti kuitenkin tänä menneenä kesänä ja ostin alennusmyynnistä AEG:n härvelin kokeiluun.


En erityisemmin ala arvostelemaan kyseitä konetta, mutta kerron sen perustoimintaperiaatteet, siltä varalta, että joku inspiroituu vastaavaa laitosta joskus kokeilemaan. Kone toimii kahdella AA-patterilla (kuin kaukosäädin) ja siinä on useita (tässä tapauksessa 6) vaihtopäitä, joilla viilata ja hioa eri osia kynsistä. Virtanapissa on kaksi eri pyörimäsuuntaa ja kummassakin suunnassa kaksi nopeutta, koneen päässä on myös valon tapainen (ei mikään pimeätyöhön sopiva).
Vaihtopäitä on eri muodoissa ja eri karheusasteissa. Tällä koneella voi hioa kynsien lisäksi myös kuivia kynsinauhoja. Periaatteessa se on itsestä kiinni ja omien kynsien laadusta, mikä pää sopii mihinkin tarkoitukseen. Ohutkyntiselle ihmisele tuo karhein "hiomakiekko" voi olla liian karhea jokaviikkoiseen käyttöön, mutta se pitää kokeilla itse käytännössä ennen kuin tietää varmaksi.
Oma kokemukseni on, että olen jäänyt armottomasti tähän koneeseen koukkuun. Voin viilata, hioa ja kiillottaa sillä kynsiäni useampia kertoja viikossa. Kaikki tuo päiden vaihtelu voi tuntua ajatustasolla kovin vaivalloiselta, mutta tätä käyttäessä ei toinen käsi väsy viilaamisliikettä tehdessä. Eli ei tarvitse sahata edes takaisin jokaisen kymmenen sormen kynttä +varpaiden kynsiä.

Yleensä pesen tämän käytön jälkeen käteni, sillä tätä käyttäessa saattaa tulla vähän tavallista enemmän kynsipölyä, sitten hieron ison kerroksen käsirasvaa käsiin ja annan imeytyä ennen kuin alan miettiä kynsien lakkaamista.

En ole tämän myötä kuitenkaan heittänyt tavallista kynsiviilaani täysin romukoppaan, vaan käytän sitäkin joskus. Lisäksi olen käytänyt myös GinaTricot'n kynsibufferia, koska siinä on ajoittain paremmat kiillotuspinnat. Muuten suosittelen tällaista kyllä jokaiselle joka tuntee hiemankin uteliaisuutta näitä kohtaan muttei ole uskaltanut kokeilla.
Juuri nyt on ainakin tulossa Sokoksen 3+1 päivillä tönä perjantaina (28.9. 2012) vastaavanlainen tuote tarjoukseen 12,95€ hintaan, eli ei paha hinta kokeilla
Tässä vielä kuva GinaTricot'n kynsibufferista:
Siinä on neljä eri karheustasoa, joka sivulla, ja niitä voi käyttää neljänä eri vaiheena. Tämän palikan hinta on noin pari euroa. Ja tällä saa varmasti hiouttua kynnet sileiksi ja kiiltäviksi.

2 kommenttia:

  1. Voisinpa melkein tuommoista "hiomiskonetta" harkita. Oon niin laiska viilaamaan kynsiä ja tuolla varmaan saa aika tehokkaasti kynnet hoidettua ja ehkä tuo tehoais mun kynsinauhoihinkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voin sanoa, että kannattaa testaa. Ton kanssa ei tosiaan kädet väsy.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...