torstai 20. syyskuuta 2012

Suojaa kuumuudelta

Hiuksia paljon muotoilevan kannattaa panostaa hiusten suojaukseen. Kuumat välineet vahingoittavat helposti hiusta (joka kyllä periaatteessa on jo kuollutta, muttei sen silti tarvitse näyttää hampulta päästä roikkuessaan). Moni tietää varmasti suoristus- ja muotoilurautojen vaarat, mutta mielestäni jo pelkkä hiusten föönaaminen kuumalla kuivaajalla on lämpömuotoilua ja voi vahingoittaa hiusta.


Olen tässä vuosien saatossa tullut kokeilleeksi näitä kolmea tuotetta ja ajattelin nyt antaa lopullisen mielipiteeni näistä lämmöltä suojaavista tuotteista. Kaikki ovat siis suihkeen muodossa. Ensimmäinen kuvassa on Sunsilkin Pro-Heat lämpösuoja, toinen on TRESemmén Heat Protect lämpösuoja ja viimeinen on L'Orealin Hot Straight lämpösuoja.

Aloitan L'Orealin suihkeesta, koska olen käyttänyt sitä pisimpään. Pakko mainita, että ajoittain tuo nimi Hot Straight huvittaa minua... mutta tämä suihke on siis tarkoitettu erityisesti hiusten suoristajille eikä niinkään muotoilijoille. L'Orealilta on erikseen muotoilua helpottavia suihkeita, joita en ole kokeillut, koska enimmäkseen vain suoristan hiuksiani.

Ostin tätä suihketta ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, silloin kuin muita lämpösuojia ei liiemmin ollut marketeissa myytävänä. Olen käyttänyt tätä jo ennen ensimmäisen hiusten muotoilijani hankkimista, kun suoristin hiukseni pelkästään föönillä. Sanoisin, että tämä on hyvä perustuote, joka todella suoristaa hiuksia myös ilman suoristusrautaa (ei tosin yhtä paljon tietenkään), tämä auttaa pitämään hiukset suorana pitemmän aikaa esim. kosteasta ilmasta huolimatta ja mielestäni L'Orealmainen suihkeen puhdas tuoksu on myös miellyttävä.

Kun sitten vertaa L'Orealin suihketta näihin kahteen seuraavaan suurimmat erot ovat suihkeen suuttimissa:


Ja sitten siinä, että sekä Sunsilkin että TRESemmén suihkeissa on lämpösuojan lisäksi UV-suoja. Ensinnäkin tuollainen puristettava suutin, suihkuttaa tuotteen kevyenä usvana hiuksiin eikä niinkään ruiskuta sitä vain muutamaan kohtaan hiusta. Suuttimissa on myös lukkotoiminto, joka estää tuotetta suihkuamasta vahingossa. UV-suoja on käytännöllinen myös ilman muotoilutarvetta, sillä hiukset voivat vaurioitua jo pelkässä auringossa todella pahasti. Kumpikin näistä jälkimmäisistä suihkeista tuoksuu mielestäni samanlaiselta keinotekoiselta banaanilta. Jotkut tuntuvat todella pitävän tästä tuoksusta, mutta minä en siitä liiemmin välitä, ei se kyllä minua haittaakaan. Käytössä nämä suihkeet toimivat myös mielestäni täysin samalla tavalla.

Suurin ero, joka näillä suihkeilla on, on niiden hinta. Sunsilkin suihke maksaa alle 5€ 150ml ja TRESemmén suihke maksaa alle 7€ 300ml eli pitemmän päälle TRESemmé käy edullisemmaksi. Sunsilkillä on kuitenkin tähän samaan sarjaa tarjota myös lämpömuotoilun vaurioilta suojaava shamppoo ja hoitoaine.Olen itse kokeillut sarjan hoitoainetta ja pidän siitä kovasti. L'Orealin suihke maksaa muistaakseni myös alle 5€ 150ml, joten sekään ei poikkea kovasti tästä hintaluokasta.

Siis loppulauselma on, että kaikki näistä toimivat tarkoituksessaan. L'Oreal on ihan hyvä perussuihke, mutta UV-suojan ja paremman suuttimen vuoksi kallistun TRESemmén ja Sunsilkin suihkeisiin ja näistäkin useimmin TRESemmén suihkeeseen edullisemman hintansa puolesta.

4 kommenttia:

 1. Tää juttu tulikin ihan tilauksesta, koska olen miettinyt, että mikä lämpösuoja kannattaisi hankkia. Varmaan kallistun tuohon TRESemmehen, sillä on ainakin riittoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma :) Mä olen itse käynyt jo 2 pulloa läpi noita TRESemmen suihkeita.

   Poista
 2. Itse olen myös kokeillut niin monia lämpösuoja suihkeita eikä mikään tuntunut erityisen hyvältä joten päädyin myöskin tresemmeen takaisin! Ja lukitus suuttimessa hyvää plussaa, kiva lukea muiden mielipiteitä erilaisista tuotteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oikeastaan lopultakaan huomannut mitään eroa tuon TreSemmen ja Sunsilkin välillä. Molemmat toimivat ihan samalla tavalla ja molemmissa on tuo lukitussysteemi. Paitsi, että Sunsilkin pullon on pienempi ja maksaa siten pitemmän päälle vähän enemmän. Mutta hätätapauksissa ja pienempää pulloa etsiessä voisin ihan hyvillä mielin kallistua takasin myös sen puoleen.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...