torstai 27. syyskuuta 2012

Lumenen kevyet meikkivoiteet

Näitä Lumenen mineraalimeikkivoiteita ja kuultomeikkivoiteita näkee silloin tällöin (ainakin Sokoksella) tarjouksessa 5€:lla ja hyvän hinnan vuoksi olen itsekin päätynyt ostamaan pari tuubia. Siltä varalta, että joku muukin suunnittelee näiden ostamista tai etsii jotain tämäntapaista tuotetta, ajattelin sanoa muutaman sanan näistä.


Nämä mineraalimeikkivoiteet lupaavat täydellisen ihon, pitkän keston iholla ja sopivansa kaikille ihotyypeille. Tuubissa on 30ml eli sen normaalin verran tuotetta. Ensinnäkin on pakko sanoa, että mikä tahansa tuote, joka lupaa täydellisen ihon, liioittelee omia kykyjään - ainakin hieman.
Omasta kokemuksestani näiden meikkivoiteiden peittävyys on aika vähäinen. Vertaisin näitä lähinnä peittäviin päivävoiteisiin tai BB-voiteisiin (mitä eroa niillä ikinä onkin). Mutta nämä sopivat hyvin sellaisille ihmisille, jotka tarvitsevat vain vähän väriä kasvoilleen  tai näitä voi käyttää niinä päivinä, kun pyrkii mahdollisimman luonnolliseen meikkiin. Minä ainakin tarvitsen näiden voiteiden kanssa vielä hyvää peitevoidetta. Oikeastaan näiden peittävyys on niin minimaalinen, etten huomaa noiden kahden eri sävyn 1 Inkiväärikerman ja 2 Hunajamaidon eroa ihollani.
Mutta vähäisen peittävyyden vuoksi näiden kanssa ei tule sellaista oloa, että huokoset tukkeutuvat päivän mittaa, vaan meikki tuntuu kevyeltä. Mineraalimeikit yleensä muutenkin ovat aika kevyitä. Mitä tulee sitten kestoon ja kaikille ihotyypeille sopivuuteen minä olen ikäväkseni huomannut, että nämä eivät kestä koko päivää rasvoittuvalla ihollani, vaan minun pitää korjailla meikkiä meikkipuuterilla päivän mittaa.
Sitten vielä Lumenen kuultomeikkivoide, joka kulkee kai englanniksi nimellä tinted moisturizer. Tämän voiteen on tarkoituskin olla mahdollisimman kevyt eikä kovinkaan meikkimäinen. Ostin tämän sävyn kesällä kokeiluun, koska ajattein, että kuumina kesäpäivinä tarvitsisin vain hieman tasoitusta sävyyn ja kosteutta kasvoilleni.
Periaatteessa tuote toimi juuri niin kuin lupasikin, kosteutti ihoa ja antoi vain vähän väriä, mutta huomasin kaipaavani silti enemmän peittoa ja  tasoitusta ihoni väriepätasaisuuksiin jopa niinä päivinä, kun kuvittelin haluvani näyttää mahdollisimman luonnolliselta. Rannalla aurinkoa ottaessa tuossa ei ole mitään vikaa, mutta arkisessa aherruksessa kaipaan enemmän. Tämä voide myöskin päästää ihoni rasvoittumaan kovin, joten puuteri on kovassa käytössä tämän kanssa, vaikka  tarkoitus ei kai olisi käyttää paljoa meikkiä. Idea olisi muuten ihan kiva, jos nämä pystyisivät pitämään ihon (erityisesti T-alueen) rasvoittumista kurissa. Mutta, jos sinulla on kuiva iho eikä rasvoittumisen kanssa mitään ongelmaa, niin nämä sopivat varmaan juuri sinulle.
Oikeastaan aloin vain enemmän miettimään, mikä näiden kevyiden meikkivoiteiden pointti loppujen lopuksi on. Miten ne sopivat meikkiyhtiöiden tuotelinjoihin ja tavoitteisiin? Ihmiset, jotka käyttävät meikkiä tarvitsevat hyvän pohjustuksen ja ne jotka eivät tarvitse eivät käytä... jne. Onko nämä vain tarkitettu ujuttamaan vähän meikkaavia ihmisiä meikkaamaan enemmän? Vai onko minulla vain tavallista rasvaisempi iho? Enpä tiedä. Ja ihan oikeasti: Mitä eroa on kuultomekkivoiteilla/värillisillä kosteusvoiteilla ja BB-voiteilla?

7 kommenttia:

 1. Juuri tuossa itsekki kattelin tuota meikkivoidetta sokoksen alennuksesta, mutta emmin juuri tuota peittävyyttä ja pysyvyyttä.. No taitaa jäädä itellä sitte ostamatta jos ei juurikaan oo peittokykyä , näin kyllä vähän pohdiskelinkin, kun ainaki omat Lumenen meikkivoidekokemukset ollukki siihen suuntaan että peittävyyttä niistä ei taho löytyää..:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nämä on todella kevyttä kamaa. Mua ei varsinaisesti kaduta, että omistan nämä tuotteet, koska on niitäkin päiviä, kun näitä sopii käyttää. Mutta, jos etsii peittävää meikkivoidetta, niin näistä ei ole apua siihen.

   Poista
 2. No BB -voiteet ainakin eroaa tuosta porukasta siinä, että ne on myös ihonhoitotuotteita. Yleensähän niissä on myös suojakerroin ja monet valkaisee pigmenttiläikkiä ja ehkäisee ryppyjä yms. BB -voiteet on myös usein ihan kunnolla peittäviä. Itse käytän Dr. Jartia ja en tällä hetkellä edes tarvi sen kanssa erillistä peitevoidetta ja mun iho on kuitenkin aina ollut epätasainen ja näppyläinen.
  Tosin nämä Suomen markkinoilla olevat "BB -voiteet" ei oikein tuohon mun vastaukseen sovi. Ne on mun mielestä ihan vaan sävyttäviä päivävoiteita ja niiden markkinointi BB -voiteina todella harhaanjohtavaa ja asiakkaan huijausta.
  Kuultovoiteisiin en oo itse tutustunut, mutta kuvittelisin, että se on samaa tavaraa kuin sävyttävä päivävoide, mutta pienellä hohteella. En ole siis itse kokeillut, koska mullakin on rasvoittuva iho ja se "kuultaa" tarpeeksi jo ihan itsekseen. Myöskään sävyttävät päivävoiteet ei ole mulla koskaan toimineet, koska eivät peitä tarpeeksi ja kosteuttavat liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi aika monessa sävyttävässä päivävoiteessakin on UV-suoja. En nyt muista onko tuossa Lumenen kuultomeikkivoiteessa suojakerrointa, kun jätin sen tuubin poikaystävän luokse... Kaikki tuntuvat sanovan samaa, että Suomessa markkinoilla olevat BB-voiteet ole nimensä veroisia ja vielä, että erityisesti Aasiassa myytävät tuotteet ovat parhaita. Itse en ole mikään ulkomailta meikkien tilaamisen ystävä, joten ne taitavat jäädä minulta kokeilematta.

   Poista
 3. Pakko vielä lisätä, vaikka voi olla, että kirjoitan tästä vielä postauksen erikseen... että pidän näistä kevyistä meikkivoiteista, kun sekoitan niitä peittävämpiin voiteisiin, kuten Lumenen C-vitamiini meikkivoiteeseen, josta pidän todella paljon.

  VastaaPoista
 4. Löysin tämän vanhan postauksen ja ajattelin kertoa oman näkemykseni tuohon kysymykseesi. :-)

  Mielestäni ensinnäkin BB-voiteet, ihan länsimaisetkin, ovat parempia kuin "vanhat" (onhan niitä edelleenkin) sävyttävät kosteusvoiteet. Useimmat niistä eivät sopineet iholleni ollenkaan, rasvainen siis myös, ja ne tosiaan "sävyttivät" eli olivat selvästi tummempia. BB-voiteista olen löytänyt sopivia sävyjä ja laatuja itselleni. Lumenen BB on varsinkin talvella hyvä, nyt kesäksi hankin Maybellinen uusimman rasvaiselle iholle ja pidän siitäkin, erityisesti mineraalimeikin alla. "Mineraalimeikkivoiteethan" ovat ihan tavallisia meikkivoiteita, ei mitään erikoista.

  Ohuemmat meikkivoiteet ovat minusta myös ihan hyödyllisiä. Meikkipohjaa tarvitsevat mielestäni kuitenkin kaikki meikkaajat ja suojaahan se ihoakin. Kaikki kuitenkaan eivät tarvitse peittävyyttä, itsellänikin alkaa iho olla siinä kunnossa, että jos ei olisi niin rasvainen, niin nuo sopisivat hyvin. Minulla on kavereita, joille voisin hyvin suositella jotain noista, jos he haluaisivat meikata. Aloitankin aina opastukseni puhdistus-kosteutus-meikkipohja-muu värimeikki -järjestyksellä. :-P Aloittelijalle ne ovat parhaita juuri siksi, etteivät ole kovin peittäviä.

  Lisäksi vanhemmille naisille ei suositellakaan paksua meikkivoidetta vaan mahdollisimman ohutta, heistä harvemmilla on enää finnejäkään, ja paksumpi pohja korostaa helpommin juonteita.

  Kuultotuotteet puolestaan sopivat kuivaihoisille, jotta iho näyttäisi terveemmältä. Tuo mainitsemasi Kuultomeikkivoide ei varmaan voi olla nimeltään "tinted moisturizer", vaan näyttäisi kulkevan nimellä Natural Makeup. Meikkivoiteen alle kuuluu kuitenkin aina kosteusvoide, sävyttävä kosteusvoide ei sitä tarvitse, tietenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin hiljattain löytänyt vastauksen siihen, mitä BB-voide on tai mitä sen pitäisi olla. Ja todennut, etteivät mitkään täällä Euroopan markkinoilla olevista voiteista täytä niitä kriteerejä.

   Itsekin suosin kesäisin varsin ohutta meikkipohjaa. Oikeastaan olen siirtynyt puuterimeikkiin lähes kokonaan. Saatan kirjoittaa siitä lisää myöhemmin. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...