keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kosmetiikan säilyvyys

Kosmetiikkaa on turha hamstrata hyllyihin enempää kuin pystyy käyttämään, sillä kosmetiikkakin vanhenee tietyn ajan kuluessa. Yleensä huulipuna säilyy avaamisen jälkeen 24 kuukautta, puuterimuotoiset meikit 36 kuukautta ja ripsiväri noin 6 kuukautta, mutta se olisi hyvä vaihtaa uuteen nopeammin. Erilaisissa voiteissa säilyvyys voi vaihdella enemmänkin.

Yleensä purkkien tai pakkausten kylkeen on merkattu kuvio, joka kertoo tuotteen säilymisen avaamisen jälkeen. Kuviossa on avonainen purkki ja jokin luku.


M kuviossa tarkoittaa kuukausia ja luku kertoo montako kuukautta tuote säilyy yleensä käyttökelpoisena avaamisen jälkeen.

Jos taas tuotteen pakkauksessa ei ole tällaista merkintää, niin silloin siihen on yleensä merkattu parasta ennen -päivämäärä. Tällaiset tuotteet alkavat vanhentua valmistuksen jälkeen nopeammin kuin kuviolla merkityt tuotteet.

Tuotteista huomaa yleensä itse, milloin ne ovat menneet huonoiksi. Ne muuttavat esimerkiksi tuoksuaan ja rakennettaan. Viileässä ja kuivassa säilyttäminen voi saada kosmetiikan säilymään parempana pitempään, mutta harvoilla meistä on resursseja varata omaa jääkaappia vain meikkejä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...