sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vaseliinia silmille

Luit aivan oikein: suosittelen käyttämään vaseliinia silmien hoidossa. Enkä nyt tarkoita, että sitä käytettäisiin kosteusvoiteen sijaan, kuten monet muut ovat usein neuvoneet, sillä se ei ole suositeltavaa. Vaseliini kosteusvoiteena iholla saa ihon muuttumaan samean ja harmaan väriseksi.Se, mitä minä taas annan neuvoksi, on käyttää vaseliinia silmäripsien hoidossa. Vaseliinilla saa kätevästi poistettua vaikeasti poistettavat veden kestävät ripsivärit, joihin ei tunnu mikään meikinpoistoaine tehoavan. Vaseliini on myös kätevä silmämeikin poistaja matkoilla ja hätätapauksissa, kun on tullut unohdettua ottaa mukaan tarpeelliset pesuvälineet.

Jotkut vannovat myös vaseliinin ripsiä kasvattavaan vaikutukseen. Itse en ole mitään dramaattista huomannut. Mutta tavallaan väitteessä voi olla sen verran perää, että kun ripset tulee kosteutettua säännöllisesti, ne eivät haurastu ja irtoa niin nopeasti.

Se seikka, jonka itse olen huomannut vaseliinia käytettyäni, on sen superpuhdistava vaikutus. Vaikka olisin meikkiä poistaessani kuvitellut poistavani kaiken ripsivärin vaseliini saa pienimmätkin ripsivärin jämät irtoamaan. Kun ripsiväri on edellisenä iltana poistettu erittäin huolellisesti, on sen uudelleen levittäminen aamulla entistä helpompaa ja ripsiväri näyttää paremmalta ripsillä.

Käytän itse siis vaseliinia niin, että illalla pestyäni ja rasvattua kasvoni, sekä poistettuani vielä viimeiset silmä- ja huulimeikit, levitän vaseliinia silmäripsiin. Parhaiten levittäminen käy tökkimällä tuotetta sormilla ripsiin. Mitä runsaammin tulee ainetta laitettua sen parempi. Vaseliini imeytyy ripsiin ja ripsien tyveen yön aikana. Jos aamulla herätessä tuntuu, että hieman tuotetta on jäänyt silmiin, sen voi pyyhkiä alkoholittomalla kasvovedellä ja vanulapulla pois.

Vaseliini ei edes ole kovin arvokasta, sillä esimerkiksi yksi tällainen Kløver vaseline purkki maksaa vähän päälle 2€ ja yksi purkki kestää todella kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...