torstai 27. joulukuuta 2012

MAVALA alus- ja päällyslakat

Pitkään etsiessäni sopivia alus- ja päällyslakkoja kokeiluun päädyin aloittamaan pienimmistä ja halvimmista, mutta kuitenkin laadukkaiksi tietämistäni tuotteista. Nämä Mavalan erikoislakat maksavat noin 5€, siinä kun tavalliset Mavalan kynsilakat maksavat alle 4€. Ajattelin, että tuolla hinnalla en voi pahasti katua, mikäli en tuotteista päädykään pitämään.


Päällyslakka on nimeltään Top Coat Fixator
ja aluslakka Super Base (olenko ainut, jolla alkaa soimaan Nicki Minaj päässä?)

Kerta summana maksettuna 5€ on siis aika vähän. Suurempaan mittakaavaan verrattuna näiden lakkojen hinta on aikalailla samaa luokkaa kuin muiden vastaavien tuotteiden. Näissä pulloissa on siis 5ml tuotetta. Monet 10ml sisältävät pullot merkistä riippumatta maksavat noin 10€ ja 15ml sisältävät pullot maksavat jo helposti enemmän kuin 15€.

Olen ollut aika skeptinen näiden tämänkaltaisten lakkojen suhteen, sillä olen kuullut kauhutarinoita siitä, että päällyslakkojen sudit vetävät kynsilakan mennessään tai aluslakka pilaa kynsien pinnan sen sijaan että suojelisi sitä.
Nämä lakat osoittauitavat olevansa taas hintansa arvoisia. Käytän näitä aina yhdessä. Laitan ensin aluslakkaa ja värillisen lakan jälkeen laitan tuon päällyslakan. Ja ne ovat saaneet vähän huonommankin lakan kestämään inhimillisen ajan. Olen jotenkin niin tottunut siihen, että näillä huonoilla kynsillä lakka kestää hyvän näköisenä yhden päivän, nyt alan jo parin päivän jälkeen ihmetellä, että eivätkö nämä ikinä ala lohkeilla, jotta saisin uuden lakan laitettua. Siis mitään ihmettä nämä eivät saa aikaan, mutta huomattavan parannuksen lakan kestossa kylläkin.
En ole huomannut, että aluslakka olisi kellastanut omia kynsiäni tai jotenkin heikentänyt niitä. Eikä päällylakkakaan ole muuttanut värillisten lakkojeni väriä tai sävyä. Päällyslakka ei myöskään vedä mennessään alla olevaa värilakkaa levityksen yhteydessä, mutta kannattaa silti lakata vähän hennommalla kädellä ja odottaa, että lakka on jo pikkuisen kuivunut, koska märkä lakka lähtee helposti liikenteeseen vähemmästäkin. Tuo päällyslakka ei varsinaisesti ole markkinoitu olevan mitään lakan pikakuvattajaa, mutta olen huomannut, että lakka kuivuu jonkun verran nopeammin sen kanssa.
Sellaisen pienen vinkin lakkaukseen annan, mikäli joku ei sitä ole vielä kuullut.  Eli kaikki nämä lakat kannattaa laittaa kunnolla kynnen päihin saakka. Koska lakka alkaa kulua ensimmäisenä kynnen kärjestä, kannattaa lakata se käri sieltä edestä ihan kokonaan eikä pelkkää päällipintaa. Minä yleensä en lakkaa kynsien alapintoja, sillä lakkaa on todella ärsyttävää saada sieltä myöhemmin pois.

5 kommenttia:

 1. Mavalan Minute Quick-Finish on myös loistotuote ja ollut mun vakkari päällyslakka jo useamman vuoden :) Ihan paras!

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle haaste. :-)

  VastaaPoista
 3. Miun lähes kaikki kynsilakat on Kikosta (Espanjasta), jossa jotkin kynsilakat oli 1,50€ per pullo (11ml). Normaalisti siellä kynsilakat maksaa 3,95€, muttei sekään tee kukkaroon turhan suurta lovea. Kannattaa käydä, jos osuu kohdalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä katsoa, josko niitä saisi ostettua netistä yhtä edullisesti.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...