torstai 13. joulukuuta 2012

Hampaiden vaalennus kotioloissa

Lukijan pyynnöstä nostan puheeksi jälleen hampaiden vaalennuksen kotioloissa. Kirjoitin tästä aiheesta aikoinaan jo edelliseen blogiini, joka nyt on jo poistettu bittiavaruudesta, mutten huomannut laittaa siinä olleita kuvia talteen, joten joudun nyt ikäväkseni lisäämään tähän kirjoitukseen paljon linkkejä, mutta koettakaa sietää niitä. Nämä linkit ovat  täysin maksuttomia eikä niitä klikkaamalla tule minulle mitään proviikoita tai mainospalkkioita.
Keskityn tässä kirjoituksessa tavallisimpiin kotikonsteihin hampaiden valkaisussa, joten jätän pois kaikki hammaslääkäritasoiset palvelut mukaan lukien valkaisevat liuskat.
Olen kokeillut jonkin verran valkaisevia hammastahnoja ja kokonaisvaltaisesti voisin niistä sanoa, ettei niillä mitään äärimmäisiä tuloksia saada aikaan. Mutta ne voivat auttaa säilyttämään hampaat vaaleina, mistä syystä minäkään en niistä hevillä luovu. Yleisesti ottaen Golgaten ja Pepsodentin vaalentavat hammastahnat ovat hyviä ja raikkaita. Nämä tällaiset hammastahnat eivät kuitenkaan sovi herkät hampaat omaaville tai kuivasta suusta kärsiville ihmisille. Näiden hammastahnojen ominaisuus on vaahdota paljon ja hammastahnan vaahto voi kuivattaa suuta.
Erityismaininnan saa Pepsodent White Now, jota kerran kokeilin, mutta josta ei jäänyt minulle mitenkään positiivista kuvaa.
Tässä tuotteen suomenkieliset nettisivut: http://www.pepsodent.fi/tahnat/pepsodent_white_now
Haluan puhuta tästä hammastahnasta siitä syystä, että se lupaa selkeästi valkoisemmat hampaat jo yhdellä pesulla. Käsittääkseni vaikutus johtuu tahnan sinisistä osasista ja sinisyyden sanotaan valkaisevan ympäristöään. Siksi esimerkiksi sinistä ripsiväriä suositellaan ihmisille, jotka haluavat saada silmämunansa näyttämään valkoisemmilta. Tai yhtä lailla siniseen taittava huulipuna saa hampaat näyttämään valkoisemmilta. Käytännössä tämä ei kuitenkaan saanut hampaitani näyttämään valkoisemmilta  ensimmäisellä eikä toisella, eikä kymmenennelläkään pesulla. Edes koko tuubin käytön jälkeen en huomannut hampaissani mitään eroa aikaisempaan.
Toisen ikäväkseni negatiivisen maininnan saa Denivit-hammastahna.
Tässä tuotteen suomenkielinen kotisivu: http://www.denivit.fi/produkter/denivit-intense-stain-removal/
Tätä tuotetta mainostettaessa anetaan sellainen kuva, että kyseessä on hammashoitolan tasoinen tuote. Tuote ei sisällä valkaisuaineita, mutta sen pitäisi poistaa tahrat ja tummentumat hampaista. Minun täytyy huomauttaa, ettei minulla ole pahemmin tahroja hampaissa, mutta kahvi, tee ja punaviini kyllä ovat tummentaneet niitä jonkin verran. Tämä tuote oli kuitenkin mielestäni aika olematon. En huomannut mitään eroa hampaiden värin kirkkaudessa. Lisäksi pidin tätä huonona hammastahnana. Usein koin, että minun täytyy pestää hampaat uudelleen toisella tahnalla tämän käytön jälkeen.
Ikävien arvostelujen jälkeen voisin esitellä teille tuotteen, josta pidän kovasti ja jonka olen havainnut toimivan yhteisvaikutuksessa jonkun vaalentavan hammastahnan kanssa. Kyseessä on Pepsodentin White System hammasharja.
Tässä tuotteen suomenkielinen kotisivu: http://www.pepsodent.fi/harjat/pepsodent_white_system
Tämä hammasharjan juju on siinä, että sen keskellä luikertaa kumimainen osanen, joka hinkkaa hampaiden pitaa ja näin tehostaa hampaiden puhdistusta. Olen todennut, että tämän kanssa hammastahnanikin toimivat paremmin. Vaikka hampaat eivät radikaalisti vaalenisikaan, niin ainakin tällä saan todella puhtaan tunteen hampaisiin. En käytä aina ja vain pelkästään tätä hammasharjaa, mutta palaan tähän aina silloin tällöin ja pidän tästä kovasti.
Muina mainintoina hampaiden kotivaalennukseen minun täytyy lisätä, että älkää uskoko muihin kotikonsteihin hampaiden vaalennuksen suhteen. Kaikenlaiset omat kemialliset kokeilut usein vain pilaavat hampaiden pintaa. Joskus ns. vanha kansa on neuvonut, että hampaat kannattaa harjata suolalla, mutta se vahingoittaa hampaiden kiillettä, joten älkää missään nimessä tehkö sitä. Muita hampaille haitallisia vinkkejä ovat erinäiset sitruuna ja ruokasooda -yhdistelmät. Jos teitä todella kiinnostaa hampaiden valkaisu eivätkä markettien hammastahnat tunnu auttavan, kannattaa suoraan ottaa asia puheeksi hammaslääkärin kanssa. He yleensä tietävät oikeasti parhaiten, koska ovat asian ammattilaisia.

4 kommenttia:

 1. Mä kokeilin Crestin hampaidenvalkaisuliuskoja ja ne kyllä toimii :) En kyllä suosittele niitä kenellekään, koska kiille todellakin vaurioituu. Jos sen riskin on kuitenkin valmis ottamaan, niin kyllä hampaista valkoiset saa. Mun mielestä näissä jutuissä pitäis olla K18 ja isot varoitustekstit, koska mennyttä kiillettä ei takaisin saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siitä syystä mä olen itse vältellyt noita liuskoja ja jätin ne pois tästä kirjoituksesta, koska ne on ihan oma lajinsa. Olen kuullut myös monelta hammasteknikolta, että niistä kannattaa pysyä kaukana. Erityisesti pitäisi kai vältellä kaikki netistä tilattavia, koska niissä on kaikki turvallisuus ja terveys asiat laiminlyöty.

   Poista
 2. Itse suosittelen Sensodynen Gentle Whitening hammastahnaa :) Ihan ehdoton suosikki herkille ikenille. Tuota tahnaa käyttäessä huomasin valokuvissa että hampaat on valkoisemmat kuin aikaisemmin :) Lisäksi sopii vihloville hampaille :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...