tiistai 21. huhtikuuta 2015

Parhaan kynsilakanpoistoaineen metsästys

Koska aikaisemmin talvella menetin suosikki kynsilakanpoistoaineeni sen poistuessa S-kauppojen valikoimasta. Olen yrittänyt tehdä surutyötä ja päästä menetyksestäni yli hukuttamalla itseni (joskus lähes kirjaimellisesti) muihin mahdollisimman edullisiin kynsilakanpoistoaineisiin. Kieltäydyn uskomasta, että minun pitää maksaa maltaita liuottimesta, joten pysyttelen halpiskaupojen hyllyjen tarjonnan piirissä ja rukoilen, että vastaava tuote vielä löytyisi.


Entinen suosikkini oli siis vanha X-tra kynsilakanpoistoaine. Halpa, äärettömän tehokas, mutta silti hellävarainen kaveri. Sielunkumppanini... kaipaan sinua ikuisesti, erityisesti mustaa kynsilakkaa ja glitterlakkaa poistaessani. Hyvä kynsilakanpoistoaine on mielestäni sellainen, joka tekee suurimman osan työstä puolestasti. Hyvä kynsilakanpoistoaine liuottaa kynsilakan niin, että itse tarvitsee vain pyyhkäistä se pois. Lisäksi hyvä liuotin on riittoisaa ja yksi kostutuskerta vanulapulle riittää useamman kynnen puhdistamiseen.

Mutta siirrytään sitten uusiin ehdokkaisiin. Yritän hieman asetella tuotteita paremmuusjärjestykseen huonoimmasta parhaimpaan, mutta systeemi ei ole täydellinen ja järjestys on ennemminkin suuntaa antava.

Ambray Nail Polish Remover 250ml / 1,50€
Tätä täytyy laittaa aika paljon, että se alkaa tehota kynsillä edes nudelakkojen ja kuulaan väristen lakkojen kanssa. Sitten kun kyntensä on ensin hukuttanut tähän, niin se toimii ihan hyvin. Tuote on hellävarainen kynsille ...ja lakalle.

Delia Coral Nail Polish Remover (asetoniton) 100ml / 1,95€
Tämä tuote kyllä poistaa lakan, mutta polttaa kynnen pinnan karrelle samassa prosessissa. Olen huomannut, että asetonittomat kynsilakanpoistoaineet useimmiten tuhoavat minun kynteni menessään, voin olla tässä suhteessa ainutlaatuinen ihminen, mutta kynteni ovat hennot, ohuet ja heikot, eivätkä ne kestä tällaisia myrkkyjä.

Oversa Nail Polish Remover 125ml / 1,45€
Poistaa kyllä kynsilakan ihan kivasti, mutta joka sormelle pitää ottaa uusi annos liuotetta vanulappuun - siis JOKA sormelle, mikä on todella väsyttävää, kun poistaa lakan kuitenkin kymmenestä ja joskus kahdestakymmenestä kynnestä. Tuoksu on pesuainemainen, mikä oli vähän hämmentävää.

Rainbow Nail Polish Remover vegetable oil 100ml / 1,35€
Tässä tuotteessa on mielestäni yksinkertaisesti paha tuoksu, joka jää ympäristöön leijailemaan. Ehkä se tuoksu ei minua häiritsisi, jos tuote itsessään olisi jotenkin tajunnan räjäyttävän hyvä, mutta se ei ole. Käytännössä tämä tuote on ihan keskiverto. Pettymys verrattuna vanhaan suosikkiin, mutta kyllä niitä huonompiakin on tullut kokeiltua.

Farmasi Lemon Nail Polish Remover with vitamin E 100ml / 1€
Ihan keskiverto kynsilakanpoistoaine. Liuottimessa on hento sitruunan tuoksu. Ei polta kynsiä karrelle. Uusi annos ainetta pitää ottaa vanulapulle noin joka toisen tai kolmannen kynnen jälkeen.

Pirkka Kynsilakanpoistoaine 125ml / 1,70€
Aikaisemmin kun kokeilin tätä tuotetta sen vanhan suosikin rinnalla, se oli mielestäni ihan kiva, muttei aivan suosikkini veroinen. Nyt näihin muihin tutustuttuani on todettava, että tämä on keskivertoa parempi kynsilakanpoistoaine.

X-tra Kynsilakanpoistoaine 250ml / 1,80€
Tässä on siis uusi X-tra kynsilakanpoistoaine. Kyseessä ei ole uusi paketti vanhalle tuotteelle, vaan ihan kokonaan uusi tuote. Vanhaan liuottimeen verrattuna tämä on kyllä pettymys, mutta pettymyksestä yli päästyäni ja objektiivisesti ainetta tarkasteltuani voin sanoa, että tämä poistaa lakan ihan hyvin. Jopa tummat lakat lähtevät varsin nopeasti. Lakan jämiä saattaa jäädä kynsien epätasaisuuksiin ja sormiin tahroja, jotka pitää lopulta poistaa uudella puhtaalla vanulapulla. Tällainen sotkuisuus on ihan yleistä kynsilakanpoistoaineissa, eikä kyseessä ole mitenkään häiritsevä sotku, josta ei pääsisi mitenkään eroon. Kyseessä on siis ihan kelpo liuotin.

Kone - Helsinki kynsilakanpoistoaine 125ml / 1,90€
Tämä on kokeilemistani aineista tehokkaimmasta päästä. Poistaa tummatkin lakat sotkematta sormia. Ei vahingoita kynsiä, mutta jättä hieman himmeän pinnan kynteen, mikä saattaa viitata siihen, ettei tämä ole kovin hoitava tai hellävarainen. Mutta näistä ehdokkaista tämä menee ehdottomasti parempien joukkoon.

Mutta glitteriä ja koristelakkoja näillä saa kaikilla liuottaa ikuisuuden.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :D joskus tulee näiden testailujen ja vuodatusten jälkeen sellainen olo, että suhtauduin joihinkin tuotteisiin ehkä vähän liian pakkomielteisesti :}

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...