Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2019

Avautuminen: Hei taas

Siitä huolimatta, etten tiedä yhtään, kuinka moni (jos kukaan) lukee tätä blogia säännöllisesti, minusta tuntuu, että minun pitää hieman selittää viimeaikaista toimintaani täällä. Joten täältä tulee:
(Terveisiä nyt ainakin Dzinnille!)
Aloitin bloggaamisen vuonna 2011. Tästä blogista ei vanhimpia kirjoituksia löydy, mutta ehkä joku jossain muistaa ne. Olin vuosia innoissani, koska tämä oli tapa ilmaista itseäni ja jakaa rakasta harrastustani kosmetiikan ja kauneuden parissa, en kuitenkaan halunnut ottaa harrastustani vakavasti ja yrittää jotenkin taloudellisesti hyötyä siitä tai muuttua ammattimeikkitaiteilijaksi. Ja pikkuhiljaa, kun meikkimaailma muuttui vakavammaksi ja taiteellisemmaksi, minun mielenkiintoni pikkuhiljaa hiipui. Menetin mielenkiintoni siis sekä bloggaamiseen, että meikkaamisen kokonaan! Ja vuonna 2016 viiden vuoden tasaisen bloggaamisen jälkeen sanomatta yhtään mitään, vain lopetin bloggaamisen. En aikoinut lopettaa kokonaan, joten en kirjoittanut koskaan mitään selitystä häipymiselleni, mutta kun aikaa oli mennyt jo niin kauan, ajattelin, ettei enää kannatakaan sanoa mitään.
Meikkiharrastuksen suhteen kävi niin, että lopetin osittain meikkaamisen tai ainakin vähensin ja yksinkertaistin meikkiäni huomattavasti. Oli aikoja, kun en meikannut ollenkaan ja sitten, kun meikkasin, käännyin aivan perustuotteiden puoleen. Ajattelin, etten kuulu enää meikkiyhteisöön, joka seuraa uusimpia trendejä ja kokeilee uusimpia tuotteita. Minua ei kiinnostanut Instagram-meikkaaminen ja glamourlookit. Halusin vain näyttää itseltäni. Useimmille ihmisille en edes tunnustanut pitäväni meikkaamisesta, koska en halunnut olla osa "sitä porukkaa". Ajattelin, että ne vuodet kuuluivat siihen hulluun nuoruuteen, kun vielä etsin itseäni.
Hyviä puolia näissä vuosissa oli se, että oikeasti opin tuntemaan itseni ja tyylini. Opin olemaan sinut meikkaamattoman itseni kanssa. Sain vihdoin käytettyä laatikkoihini kasaantuneita tuotteita, joita hankin silloin, kun vielä bloggasin ja ajattelin, että kirjoittaisin niistä jotain. Kävin läpi jopa trendikkään "ei saa ostaa mitään" -kauden, jolloin en ostanut mitään uusia tuotteita ennen kuin olin käyttänyt loppuun kaikki vastaavanlaiset tuotteet ja todella tarvitsin jotain uutta. Ja pikkuhiljaa minulle kehittyi vahvempi näkemys siitä, mistä pidän ja miten meikkini haluan tehdä. Tämä näkemys ei riippunut mistään trendistä tai kenenkään muun kokemuksesta tai näkemyksestä - se oli yksin minun. 
Ja pikkuhiljaa aloin tulla siihen tulokseen, että kaikki vanhat meikit on käytetty loppuun ja on aika alkaa ostaa uusia ja heittää loput vanhat pihalle.
Elämäntilanteeni myös muuttui niin, että työtoimenkuvani muuttui radikaalisti ja minun piti alkaa entistä enemmän kiinnittää huomiota omaan ulkoiseen olemukseeni. Ennen sain piilotella työpisteillä kaukana asiakkaista, mutta kaikkien eteen joutuessani aloin miettiä enemmän sitä, miltä meikkini mahtaa näyttää. Halusin (ja haluan edelleen) silti näyttää mahdollisimman neutraalilta työelämässä, koska se antaa kaikkein asiantuntevimman kuvan, mutta haluan silti näyttää huolitellulta ja parhaalta mahdolliselta versiolta itsestäni. Joten aloin uudelleen kiinnittää huomiota meikkimaailman uutisiin ja etsiä uusia tuotteita.
Vaikka silloin vuosia sitten tarkoitukseni ei ollut lopettaa bloggaamista kokonaan niin, kun olin lopettanut bloggaamisen ajatukseni ei missään nimessä ollut tulla enää koskaan takaisin. Ensinnäkin ajattelin, etten pystyisi enää kirjautumaan takaisin näin monen vuoden jälkeen. Mutta jostain kumman syystä, tehtyäni ensimmäisen ison meikkitilauksen vuosien jälkeen, ensimmäinen ajatukseni oli yrittää kirjautua blogiin takaisin - ja kuten näkyy, onnistuin. Ja siitä lähtien aloin kirjoittamaan juttuja uudelleen, kuin en olisi koskaan lähtenytkään. 
Jos kirjoituksiani on yhtään lukenut tämän viimeisen kuukauden aikana, huomaa, että todella olen pitänyt visan vinkumaan ja ostanut uusia meikkituotteita oikein olan takaa. Alan olla siinä pisteessä, että meikkiarseenaalini on kutakuinkin päivitetty. Minulla on paljon uusia tuotteita, joita kokeilla ja joista löytää suosikkini. Vielä on joitakin tuotteita, joita pitää jossain vaiheessa ostaa lisää, mutta ei mitään yhtä massiivista kuin nämä edelliset ostokset. Olen katsellut YouTubesta hyvin paljon videoita meikkiaddiktiosta ja minimalistisesta meikkikokoelmista, ihan vain siltä varalta, että en tajua lopettaa shoppailua ajoissa. Sanon sen nyt, NYT on se hetki, kun pitää ottaa happea ja lopettaa taas joksikin aikaa.
Mutta miten tästä sitten eteen päin? No varmaankin kirjoittelen kokemuksistani näistä uusista tuotteista. Tai ehkä ne tuotteet eivät ole enää kaupoissa uusia, mutta ne ovat minulle uusia. Ehkä kirjoitan jotain siitä, millaista on olla ostamatta uusia tuotteita, ja miten aiemmin onnistuin erottamaan itseni kulutushysteriasta lähes kokonaan. Tällä hetkellä minua kiinnostaisi tehdä myös retrospektiivejä menneisyyteen ja katsella, mitä aiemmin blogiini kirjoitin ja verrata sitä nykyisiin ajatuksiini, sillä voin luvata, että paljon on muuttunut. Ja ehkä sen jo huomaakin.
Joka tapauksessa tällä hetkellä aikeinani ei ole kadota vielä hetkeen minnekään - tai sitten katoan - hah! mutta nyt ainakin tuntuu siltä, että minulla voisi olla paljon sanottavaa eikä tällä kertaa mitään paineita mistään.

3 kommenttia:

  1. Kiitos terkuista!

    Niin, ei kai blogin pitämisen saisi mitään pakkopullaa olla, jokainen kai voi päivittää siihen tahtiin, kun haluaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi on ollut aika kivaa olla takaisin täällä ja ideoita julkaisuille on ollut todella paljon. Jos ei huvita kirjoittaa mitään, niin en sitten vain kirjoita, jos sellainen hetki tulee.

      Poista
    2. Juuri niin! Kirjoitat sitten kun fiilis tulee! Slow blogging ei ole mitenkään harvinainen ilmiö!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...