maanantai 31. elokuuta 2015

Rasvainen pettymys

Koska kuulin niin paljon positiivisia asioita kookosrasvasta  sekä ruoanlaiton puolelta että kosmetiikan puolelta, päätin itsekin antaa tälle "ihmeaineelle" mahdollisuuden. Kookosrasvan erikoisuus perustuu siihen, ettei se härskisty muiden rasvojen tavoin ja on kropalle rasvan koostumuksen puolesta parempi vaihtoehto kuin eläinperäiset rasvat.


Ostamani pänikkä oli tällainen Cocovi:n kylmäpuristettu kookosöljy Luomu 500ml. Ostin purkin luontaistuotekaupasta ja se maksoi noin 8€ tuolloin. Olin kuullut ihmisiltä, että minun pitää ehdottomasti ostaa luomu versio näistä rasvoista, sillä ei-luomu ei todennäköisesti toimisi toivotulla tavalla.

Rasva on koostumukseltaan viileässä kiinteää ja valkoista, mutta lämpimässä ympäristössä se muuttuu läpinäkyväksi nestemäiseksi rasvaksi. Koostumuksella tai lämpötilalla ei kuitenkaan ole säilytyksen kannalta merkitystä. Kiinteää rasvaa saa kaavittua purkista sormilla ja se sulaa käsissä öljyksi, jota voi käyttää kosteusvoiteena tai hiusöljynä... tai niin minulle ainakin sanottiin. Rasvassa on mukava kookoksen tuoksu - luonnollisesti.

Käytössä tämä ihmeaine ei kuitenkaan osoittautunut minulle hintansa arvoiseksi. Kosteusvoiteena se toimi jotenkuten. En ole ihan vielä päättänyt ostanko tätä lisää pelkäksi kosteusvoiteeksi, mutta loput purkista voin hyvin käyttää vain jalkojen ja käsien rasvaamiseen. Öljy imeytyy ihoon hyvin eikä pyöri iholla pitkin päivää hikoillessa tai ihon kastuessa muuten.

Mutta se  käyttötarkoitus, johon tämän öljyn alunperin ostin, ei toiminut minulle käytännössä ollenkaan. Ja se käyttötarkoitus oli nimittäin hiusöljyksi, koska olen käyttänyt viime talvesta lähtien hyvin arvokasta hiusöljyä, joka kylläkin toimii, mutta saattaa käydä pitemmän päälle kukkarolle ja halusin löytää halvemman vaihtoehdon. Kokeilin tätä rasvaa hiuksille kaikilla tavoilla: ennen pesua ja pesun jälkeen, latvoihin ja koko hiuksiin, vähän ja paljon - eikä mikään toiminut. Rasva jotenkin kovettui hiuksiini ja jäi niihin tahmaisena kiinni eikä lähtenyt ennen kuin olin pessyt hiukseni ainakin kolme kertaa! Näiden hiuskatastrofien vuoksi minulle kehittyi varsinainen viha tätä tuotetta kohtaan ja meni hetki ennen kuin pystyin käyttämään sitä edes kosteusvoiteena uudestaan. En tiedä kelle tämä tuote sopii, mutta mikäli positiivisia kokemuksia on, niin niitä saa jakaa kommenteissa.6 kommenttia:

 1. Kiitos rehellisestä arviosta, on mukavaa kuulla eri ihmisten kokemuksia näistä! Itse olen käyttänyt kookosöljyä vartalon kosteuttamiseen, ja siihen tarkoitukseen se on toiminut hyvin. Minulla on todella kuiva iho joka varsinkin saunan jälkeen ärtyy, kutiaa ja punoittaa. Tämän ärsytyksen rauhoittamiseen kookosöljy on toiminut paremmin kuin mikään kosteusvoide. Hiuksiin en ole uskaltanut kokeilla, mutta täytyy ehkä jossain vaiheessa yrittää. Voin sitten raportoida, ovatko kokemukset positiivisempia kuin sinulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itsekin olen pitänyt tästä iholla, tosiaan imeytyy nopeasti ja jättää kivan tuoksun. Mutta tuo hiuksiin siveleminen oli kyllä kardinaalivirhe. Sen kolmannen peräkkäisen hiustenpesukerran jälkeen teki oikeasti mieli heittää koko pänikkä suoraan roskiin, koska en enää halunnut edes nähdä sitä.

   Poista
 2. Voi kamala. Joskus olen työmatkoilla Intiassa eksynyt paikalliseen päähierontaan, ja sitä tahmaista öljyä ei todellakaan saa helposti pois päästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! ehkä se ei vain sovi tällaisille ohuthiuksisille vaaleille suomalaisille...

   Poista
 3. Heippa! Öljyhän lähtee hiuksista helpoiten pois, kun laittaa kuivaan, öljyttyyn tukkaan suoraan shampoota, ei siis kostutettuihin hiuksiin. Mutta joo, mä en hiusöljyihin koske, mutta jos haluat käyttämällä käyttää öljysi pois, niin tässä outo vinkki: Oil pulling! Eli otat kooksöljyä suuhun ja purskuttelet ainakin 15 min, kuulemma liuottaa rasvaliukoiset "liat", ja sitten sylkäset pois. Jotkut harrastaa tätä vaikka tunninkin, ja voi kuulemma vaalentaa hampaita. Itse en nyt niin innokas ole tätä kokeilemaan... :D Kookosöljy käy myös dödöksi, meikinpoistoaineeksi ja ties mihin kaikkeen muuhun, Itse ostin kanssa purkin, enkä sitten oikeen keksinyt mitä sillä teen, ni rasvailin sitten kroppaa. Huomasin kuitenkin tykkääväni enemmän vartalovoiteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka olenkin tästä vartalorasvana pitänytkin, niin kyllä tämä taisi jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi purnukaksi, jonka tätä tököttiä ostan :/

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...