maanantai 15. kesäkuuta 2015

Vika ei ole sinussa, vaan minussa - eli ero kosmetiikasta

Jokaisella meistä on kokemuksia kosmetiikasta, joka ei vastaa odotuksia ja toimi toivotulla tavalla. Mutta ero tuotteesta, joka ei toimi, mutta josta on maksanut rahaa, on joskus vaikeaa. Joskus tuote on niin kamala, että sitä ei ole mikään ongelma heittää saman tien roskiin, joskus taas eroa pitää kypsytellä pitkään ja perustella itselleen.

Itse inhoan hamstrata nurkkiin tavaraa, jota en käytä, joten tarpeettomien kosmetiikka purkkien ja purnukoiden pois heittäminen on siinä mielessä minulle helppoa. Mutta sen toteaminen, ettemme me sovi toisillemme, voi olla minulle joskus todella pitkä prosessi. Joskus päätän antaa tuotteille uuden mahdollisuuden toistuvasti, ennen kuin hermostun tai tapahtuu joku totaalinen katastrofi, joka saa minut raivostumaan niin valtaisasti, että se saa minut toimimaan.

Esimerkkinä voisin ottaa erään 4R shamppoo ja hoitoaine pariskunnan. Kyseessä on isot pullot, jota olen käyttänyt jo pitkän aikaa. Käytän välillä myös muita tuotteita ja aina näihin kyseisiin 4R-tuotteisiin palatessani ihmettelen, miksi hiukseni ovat niin kamalat. Koska minulla on huono hiusitsetunto, olen syyttänyt itseäni ja hiusteni laatua tästä tunteesta. Nyt olen päässyt tämän tunteen yli ja tiedostan, että vika on shamppoossa ja hoitoaineessa... tai ainakin vikaa on yhtä paljon sekä tuotteissa, että minussa... tai siis me emme vain sovi toisillemme. Anna anteeksi 4R, mutta tiemme erosivat tänään. Anna anteeksi myös se, että siirryn nopeasti eteenpäin ja pariudun jonkun toisen shamppoo ja hoitoaine pariskunnan kanssa mahdollisimman pian.

Toinen eroamisen vaikeus minulle tuntuu olevan kosmetiikka, joka aiheuttaa allergiaoireita. Joskus on vaikeaa paikantaa, mistä tuotteesta on kyse, kun tulee käytettyä niin monia tuotteita yhtä aikaa. Mutta nyt olen ymmärtänyt, että tällä hetkellä TreSemmen lämpösuojasuihke aiheuttaa minulle hengenahdistusta ja ihottumaa. Eromme on myöskin raskas, mutta minun on ajateltava itseäni ja hyvinvointiani ensin. Hyvää loppuelämää TreSemme!


Millaisia kokemuksia teillä muilla on? onko helppoa heittää itselle sopimatonta kosmetiikkaa roskiin (tai antaa jollekin kaverille loppuun käytettäväksi)?

4 kommenttia:

 1. Olipa viihdyttävä postaus :) Itse havoin raaskin heittää kosmetiikka roskiin, joten yleensä annan itselleni hyödyttömät tuotteet jollekulle. Vaihtoehtoisesti tuote ehtii kuivua tai vanhentua ja sitten ei enää haittaa se poisheitto. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)
   Se olisi kyllä kätevää ja helpottaisi luopumista, jos olisi sellaisia kavereita, joille voisi antaa purnukoita testiin hyvällä omalla tunnolla. Mutta kun tuntuu aina siltä, ettei omia kavereitakaan kiinnosta ne tuotteet, joista en itse tykkää :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! mutta sen tekemistä helpottaisi kovasti, jos blogistasi voisi kopioida tekstin suoraan :/

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...