tiistai 28. lokakuuta 2014

Essie vuodatus

Viime viikonloppuna viinilasin - tai muutaman ... tai pullon - äärellä ystäväni kanssa valittaessamme kapitalismin huonoista puolista, puheeksi tuli Essien kynsilakat. Essie on siis yksi maailman suosituimmista kynsilakkamerkeistä. Essie aloitti maailmanvaltauksensa Yhdysvalloista 1980-luvulla eikä loppua ole sen jälkeen näkynyt. Erityisesti kauneusbloggaaminen ja vloggaaminen on nostattanut Essien suosiota viime vuosikymmenellä.

Se, miten ystävämme kanssa päädyimme kapitalismista juuri Essien kynsilakkoihin, oli se fakta, että nämä lakat maksavat yleisimmissä kauppaketjuissa melkein 18€. Ja jos on valmis maksamaan lähes 20 euroa kynsilakkapullosta, sen pullon olisi paras olla maailman paras kynsilakka, joka kasvattaa kynnet, pysyy kynsissä ikuisesti, vahtii lapset, pesee pyykit ja täyttää veroilmoituksen puolestasi. Luonnollisesti mikään kynsilakka ei ole niin hyvä. Lisäksi kannattaa ottaa harmistuksissa huomioon myös se, että nämä pullot maksavat 8,50$ tuotteen lähteellä. Eli maahantuojien voittomarginaali on tähtitieteellinen.Itse en ole vielä suostunut tuota järkyttävää hintaa näistä pulloista maksamaan. Olen ostanut useita Essien värilakkoja poistomyynnistä huomattavasti alempaan hintaan. Ja ikäväkseni olen joutunut toteamaan, että Essien ylivertaisuus muihin lakkoihin nähden taitaa rajoittua valtavaan värivalikoimaan. Essiellä on varmasti lakkaa joka ikisessä sateenkaaren värissä. Laadultaan nämä lakat ovat kuitenkin vain okei. Osa on peittävämpää osa ei. Olen myös törmännyt lakkoihin, jotka haalistuvat käytössä tai värjäävät kynnet. Kaikissa pulloissa ei edes ole tarpeeksi leveää sutia. Loppujen lopuksi lakat kestävät kynsillä ihan yhtä kauan kuin halvatkin kynsilakat.


Värilakkojen valikoiman suuruuden lisäksi Essien valikoimassa on vain yksi tuoteosasto ylitse muiden, nimittäin alus- ja päällyslakat. On mukavaa nähdä muidenkin kosmetiikkamerkkien pikkuhiljaa lisäilevän valikoimiinsa alus- ja päällyslakkoja. Ikävä kyllä mikään halvempi ei ole vielä yltänyt laadultaan Essien tasolle. Näitä erikoislakkoja voin suositella täydellä sydämmellä kaikille, joilla on ongelmia kaikkeen kyynsiin liittyvän kanssa. Siitä, ovatko nämäkään lakat melkein kahden kympin arvoisia, en nyt menisi ihan takuuseen... Itse suosittelen ostamaan nämä lakat pienemmiltä yrittäjiltä. Kannattaa oikeasti kaluta läpi kaikki halvemmat ei S tai K -ketjuun  kuuluvat kaupat ja näihin saattaa törmätä kokonaiset 5€ halvemmalla!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...