keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Hyvää antiperspiranttia etsimässä

Olen itse niitä ihmisiä, joiden on aika pakko käyttää antiperspirantteja töissä. Asiakaspalvelussa työssä on tärkeää vaikuttaa lähestyttävältä ja hyvä tuoksu on näin ollen aika pakollista. Vapaapäivinäni harvemmin käytän deodorantteja kummempia aineita ihan vain, koska haluan antaa kainaloilleni lomaa tällaisista voimakkaista aineita.

Hyvän antiperspirantin löytäminen on kuitenkin osoittautunut hankalammaksi kuin luulin. Esittelen tässä nyt viisi eri suihketta, joita kokeilin. Antiperspiranttien tehokkuus voi olla täysin ihmisen hikirauhasten tyypistä kiinni, joten se mikä ei ole toiminut minulle voi toimia jollekin muulle ja päin vastoin. Tukstuihin mieltyminen on myös omakohtaista, joten voin puhua siitäkin vain omasta puolestan. Ikäväkseni en nyt muista jokaisen pullon hintaa erikseen, mutta kaikkien näiden hinta pyörii samassa luokassa 3€ ympärillä.


Ensimmäisenä Adidas Action 3 Intensive oranssissa korkissa. Tämä pullo lupaa pitää hikoilun poissa 48h kovassakin aktiivisessa toiminnassa. Ensinnäkin täytyy mainita tämän suihkeen voimakas tuoksu. En osaa kuvailla sitä tuoksua sen enempää, ehkä se johtuu tuosta oranssista korkista, että joskus mieleen tulee appelsiini, mutta ei mikään hyvässä kunnossa oleva appelsiini. En voi sietää tätä tuoksua ollenkaan. Minusta se ei ole puhdas tuoksu ja antiperspirantin pitäisi mielestäni  tuoksua puhtaalta tai ei miltään. Pystyin hädin tuksin käyttämään tämä suihkeen loppuun tuoksun takia. Voimakkaan tuoksun takia en myöskään pysty sanomaan kuinka hyvin tämä piti hikoilun poissa, koska tuo tuksu saattoi peittää alleen pahemmankin hien hajun.
Herbinan Antiperspirant Deo spray 24h pinkissä korkissa tuoksuu taas mielestäni huomattavasti miellyttävämmältä. Aluksi tuoksu tuntuu puhtaalta ja hennon kukkaiselta eikä mitenkään voimakkaalta. Tuoksun puolesta tämä on suosikkini. On tosin pakko mainita, että pullon loppua lähestyttäessä tuoksu alkoi muistuttaa jonkun miedon hammastahnan tuoksua - eli niin puhtaasta tuoksusta on kyse. Kannattaa ehkä ravistella tuota pulloa vähän paremmin. Ikäväkseni tämä taas ei pitänyt hikoilua kurissa toivotulla tavalla, ei edes kokonaista työpäivää.
Adidas Action 3 Control 24h hennon vaaleanpunaisessa korkissa on näistä viidestä suosikkini. Sen tuoksu ei ole yhtä voimakas kuin kuissa Adidaksen suihkeissa. Oikeastaan tämän tuoksu on melkein miellyttävä. Tämä pitää myös hikoilun kurissa koko päivän. Tämän olen ostanut monta kertaa uudestaan.
Rexona 48h Active ei taas herättänyt minussa juuri mitään positiivisia tunteita. Olin ensinnäkin todella pettynyt tämän tuotteen huonoon hikoilun estoon. Tämä ei toiminut minulle ollenkaan. Tuoksusta huomasin, että siinä oli pyritty puhtaaseen vaikutelmaan, mutta minuun se ei tehnyt vaikutusta. En ostaisi tätä enää uudestaan.
Adidas Action 3 Sensitive turkoosissa korkissa oli toiseksi  tehokkain näistä viidestä. Se pitää hikoilun poissa jonkin verran, mutta aktiivisessa toiminnassa se ei hikoilua estä. Tuoksu on voimakkaampi kuin pinkissä pullossa mutta hennompi kuin oranssissa pullossa. Yllätyin siitä, että tässä on näinkin voimakas tuoksu, koska tämän piti olla tarkoitettu herkälle iholle ja herkkä iho voi reagoida tuoksuihin voimakkaasti. Käyttäisin tätä hätätapauksessa, mutten ostaisi täyshintaisena uudestaan.

8 kommenttia:

 1. Voi ei! kiljaisin kun näin työn ensimmäisen "oranssin" pullon! Se on _aivan järkyttävän hirveää_ haisee musta kulahtaneelle oksennukselle.. :D
  Aikoinaan kotona oli tukala asua sillä äitini piti tuosta.. tai pitää.
  Itse olen kauan metsästänyt hyvää suihkedödöä mutta ei ole tullut vielä vastaan.. tarvitsisin vain jonkun raikkaan, ei-voimakkaan mutta aina valitsen väärin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hyvän (sopivan tehokkaan ja miellyttävän tuoksuisen) dödön löytäminen käy kyllä työstä. Minäkin jatkan varmaan etsimistä, sillä vaikka tuo pinkki on ihan hyvä, niin ei sekään ole täydellinen. Olen jo aiemmin kokeillut muutamia Nivean dödöjä ja, vaikka ne tuoksuvat ihan hyvältä, ne eivät ole olleet mielestäni tarpeeksi tehokkaita. Saatan ottaa niitä testiin uudestaan. Mutta todellakin tuo oranssi - aivan hirveä!!!

   Poista
 2. Moikka! Viittisitkö tehdä juttua hampaista tai siis lähinnä niiden saamisesta vaaleammiksi? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voin yrittää tehdä jotain postausta. Kiitos ideasta! :)

   Poista
 3. Blogistani löytyy pieni blogitunnustus sinulle, käy kurkkaamassa. :)
  http://elianblogi.blogspot.fi/2012/11/liebester-blogipalkinto.html

  VastaaPoista
 4. Joskus ala-asteella viimeksi käyttänyt nuita pullo dödöjä, nykyään voidemainen dödö on se paras!
  Kivan oloinen blogi, liityin lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä olen joitakin voidedödöjä joskus kokeillut ja ne eivät ole mitenkään vakuuttaneet mua tehokkuudellaan. Pyrin käyttämään noita pulloja vain tärkeinä työpäivinä eli en missään nimessä joka päivä. Viikonloppuisin en usein käytä mitään dödöjä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...