Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Meikin poistaminen pakkauksestaan?

Jos on vilkaissut tuonne "Nyt käytössä" sivulle, on saattanut huomata, että minulla on tällä hetkellä lähes jokapäiväisessä käytössä kaksi Barry M. merkin luomiväripalettia. En ole vielä kuluttanut mitään sävyä pohjaan, mutta minusta tuntuu, että tällä käyttömäärällä se ei ehkä ole kaukana. Olen tässä pohtinut, mitä teen sitten, kun koen, että olen saanut paleteista irti sen käytön, jonka koen tarpeelliseksi. Milloin olen käyttänyt niitä tarpeeksi? sitten kun mitään ei ole jäljellä? sitten kun parhaat värit on käytetty loppuun? sitten kun koen että en saa jokapäiväistä meikkiä enää jäljellä olevilla sävyillä tehtyä? sitten kun kyllästyn? Heitänkö sitten paletit roskiin? Jotenkin inhoan ajatusta käyttökelpoisen meikin roskiin heittämisestä...
Törmäsin YouTubessa de-potting videoihin ja yhtäkkiä muistin, että niin, käyttökelpoiset värithän voisi poistaa paletista ja laittaa kokoelmapalettiin, jossa ne eivät veisi liikaa tilaa ja tulisivat ehkä käytettyä loppuun. En ole koskaan tehnyt moista, mutta nyt voisin harkita. Samalla ratkeaisi yksittäispakattujen luomivärien porbleema. Minulle on nimittäin kertynyt jonkinlainen kokoelma yksittäin pakattuja luomivärejä, niiltä ajoilta, kun luomiväripaletit eivät olleet kummoisia ja yksittäispakatut olivat se, mihin kannatti panostaa.
Lisäksi alan tässä ostolakossani kallistua yksinkertaistamisen puolelle. En halua, omistaa meikkejä niiden merkin tai hienon paketin vuoksi, vaan haluan oikeasti keskittyä siihe, onko tuote hyvä ja pidänkö siitä. Hailey Evans sanoo, että kaikki meikki on vain värikästä puuteria ja maalia. Joillekin meikki- ja ostoaddikteille on ollut helpottavaa poistaa kaikki ulkoiset tekijät  tuotteista ja keskittyä vain itse tuotteisiin. Hailey kutsui sitä nimellä un-branding. Kun kaikki visuaalinen meteli on poistettu tuotteen ympäriltä, on helpompi keskittyä itse tuotteeseen. Hannah Louise Poston on toinen itse koottujen meikkipalettien uskollinen käyttäjä. Hän ajoittain kokoaa omista kokoelmistaan samanlaisia paletteja, kuin mitä on tällä hetkellä tulossa uutuuksina myyntiin ja niin ostohimo uusiin tuotteisiin laantuu. Tämä tekniikka osoittaa hyvin, kuinka paljon uusista tuotteista löytyy jo omasta kokoelmasta, jos viitsi etsiä.
Minun tavoitteeni on saada kaikki kosmetiikkani käyttöön sen sijaan, että se makaa jossain laatikon uumenissa hankalasti saatavilla tai kokonaan unohdettuna. Haluan myös säästää tilaa, koska olen tehnyt itselleni säännön, että kaiken kosmetiikkani pitää mahtua meikkilipastooni. Tällä hetkellä tavaraa on liikaa lipaston päällä. Erityisesti ärsyttää nuo Jeffree Starin paksunmuotoiset luomiväripaletit, jos niistä saisi luomivärit poistettua siistimpiin paketteihin ja järjesteltyä uudelleen se olisi aivan mahtavaa, mutta lyhyen googlaamisen jälkeen huomasin, että se on käytännössä mahdotonta, koska pakkaukset on liimattu niin hyvin kasaan. 
Toinen esteeni tässä projektissa on, että myöskin lyhyellä googlaamisella näin, että Suomesta ei ole saatavilla ihan hirveän montaa tyhjää meikkipalettia, johon omat tuotteet laittaa. Mutta onneksi on olemassa Wish! olenkin katsellut sieltä jo valmiiksi sopivia paletteja. Vielä, kun ostolakkoni olisi ohitse, niin voisin tilata ne. 
Onko kellään muulla kokemuksia tällaisista projekteista? muistelisin, että jollain teistä blogikavereista olisi joskus ollut jotain kirjoituksia asiaan liittyen...vuosia sitten...silloin, kun de-potting oli viimeksi muotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...