Sivut

torstai 7. marraskuuta 2019

Jeffree Star - ja meikkimaailman tekopyhyys

Juuri ennen ostolakkoani saatoin tehdä paniikkiostoksen ja ostin ihka ensimmäisen Jeffree Star luomiväripalettini.
Osuvasti Beauty Killer taitaa olla myös Jeffree Starin ensimmäinen paletti ikinä. Olin pitkään sitä mieltä, etten pidä Jeffree Starista ihmisenä enkä ole yhtään kiinnostunut hänen meikeistään. Ymmärsin kyllä, että ihmiset pitivät hänen luomivärejään erityisen hyvälaatuisina ja hänen korostus- ja kimalletuotteensa ovat ilmeisesti omassa luokassaan. En vain ollut kiinnostunut kimalteesta enkä erityisen värikkäistä meikeistä. 
Sitten ihmiset alkoivat kääntyä Jeffree Staria vastaan ja kaivoivat esiin hänen vanhoja sanomisiaan ja alkoivat leimata häntä kaikilla mahdollisilla haukkumanimillä... Mikä ei erityisemmin haitannut minua. Mutta liika on liikaa ja joskus, jos jotain ihmistä kiusataan liikaa, se alkaa kääntyä hänen edukseen.
Ja niin taisi käydä minun suhteessani Jeffree Stariin. Mitä enemmän muut ihmiset alkoivat vihata häntä, sitä enemmän minä aloin miettiä, että ei kai hän nyt ihan NIIN paha sentään ole. 
Sitten minua alkoi ärsyttää meikkimaailman tekopyhyys. Saatoin sivuta sitä meikkisiveltimiä käsittelevässä julkaisussani, jossa puhuin siitä, kuinka jotkut meikki-ihmiset käyttävät vain vegaanisia meikkejä, joita ei ole testattu eläimillä, mutta siveltimet pitää olla aitoa karvaa. Minusta alkoi tuntua siltä, että joidenkin meikkibrändien keulakuvien henkilökohtaisen elämän puhumiset ja tekemiset nostetaan tikunnokkaan ja sitten aletaan boikotoimaan heidän tuotteitaan. Kun samaan aikaan isompien brändien toimitusjohtajat ja omistajat voivat tehdä mitä hirveämpiä asioita ei pelkästään omassa yksityiselämässään vaan myös hyvin julkisesti ja yrittää vaikuttaa maailmanpolitiikkaan. Esim. Kat Von D ilmeisesti vastustaa rokotuksia, mutta ei puhu asiasta julkisesti eikä se vaikuta hänen meikkeihinsä mitenkään, mutta samaan aikaan Estee Lauderin omistaja yrittää vaikuttaa maailman politiikkaan rasistisesti.
No joka tapauksessa uteliaisuuteni voitti, kun näin tämän paletin kaupassa oikeasti silmieni edessä. Sivuhuomiona tuntuu muutenkin oudolta käydä taas vuosien jälkeen kauppojen kosmetiikkaosastoilla ja nähdä siellä meikkimerkkejä, joita ei muutama vuosi sitten ollut siellä ja olin kuullut niistä merkeistä ja niiden tuotteista vain netissä. Ja yhtäkkiä niitä katsellessa ymmärrän, miksi niistä on joskus hypetetty.
Ja niin sorruin ja tilasin tämän paletin netistä.
Ja nämä ovat tosiaan ihan mielettömän hyvälaatuisia luomivärejä. Outoa kyllä tykkään tehdä erityisesti neutraaleja meikkejä tällä paletilla. Ja vaikka siltä ei näytä, niin tällä saa tehtyä hyvinkin helposti aika neutraaleja ja kivoja meikkejä. Värit häivittyvät hyvin toisiinsa sekoittumatta kuitenkaan säilyttäen oman värinsä. Värit myös säilyvät luomilla samana koko päivän. Yritän hillitä itseäni ja keskittyä enemmän niihin Barry M.n paletteihin, jotka ovat minulla nyt käytössä, mutta välillä "eksyn" avaamaan tämän paletin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...