keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Huulipunavinkit

Joillakin on talvella tapana käyttää tummempaa huulipunaa kuin yleensä ja tumma huulipuna usein tarvitsee hieman enemmän valmistelua meikatessa kuin nudemmat punat. Näillä vinkeillä punahuulten pitäisi kuitenkin onnistua epävarmemmaltakin punaajalta.


Ennen meikin tekemistä huulet täytyy hoitaa tasaisiksi ja pehmeiksi. Paras olisi tehdä huulille kuorinta ja kosteuttaa niitä hyvin. Varsinkin talvella huulet voivat rohtua pahasti ja huulipuna tartuu epämukavasti rohtumiin.

Itse olen todennut, että punatut huulet vaativat erittäin hyvin tehdyn kasvomeikin. Huulia ympäröivän ihon täytyy olla täydellisen tasaisen sävyinen, sillä punaiset huulet vain korostavat punoituksia ja näppylöitä. Eli kaikki sellaiset pitää peitää huolella.

Huulimeikin pohjalla voi käyttää siihen tarkoitukseen vartavasten tehtyjä pohjustustuotteita, mutta meikkivoide ja puuterikin voivat riittää. Tärkein pohjustus tummalle punalle on hyvä rajaus ja huulten värittäminen rajauskynällä rajojen sisältä ennen punan levittämistä.

Itse punan voi levittää joko suoraan puikosta tai siveltimellä (punan tyypistä riippuen tietysti). Suosittelisin kuitenkin, että punaa levitettäisiin hieman vielä huulille siveltimellä, vaikka puna olisikin alunperin levitetty suoraan puikosta. Siveltimellä punan saa levittymään tasaisemmin, se menee syvälle jokaiseen juonteeseen ja sen saa levitettyä tarkasti rajoihin asti.

Viimeinen ja itselleni kaikkein arvokkain vinkki on korjata peitepuikolla huulten rajoja. Jos joku kohta menee pikkuisen rajansa yli tai raja näyttää epätasaiselta, sipaisemalla peitepuikkoa rajan pintaan saa rajan näyttämään taas terävältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...