Sivut

maanantai 18. marraskuuta 2019

Deodorantti -tarina

Koska bloggaamisessani on tapahtunut pitemmän muotoinen tauko, ajattelin, että olisi hauskaa katsoa taakse vanhoja kirjoituksia ja pohtia sitä, mikä on muuttunut vai onko mikään? 
Varoitus: tämä tarina voi joidenkin mielestä olla liian henkilökohtainen ja yksityiskohtainen. Minä en välitä - ihan sama.
Tänään palaan takaisin ajattelemaan aikoja, jolloin etsin epätoivoisesti sitä täydellistä anti-perspiranttia. Testasin varmaan jokaisen merkin ja erityisesti suihkemuotoiset tuotteet. Mikään ei ollut tarpeeksi tehokas tai haissut tarpeeksi hyvältä.

 Tässä muutamia kuvia arkistojen kätköistä.
Vuosia sitten minulla oli ongelma ja sen ongelman nimi oli haisevat kainalot. Heitetään se TMI tähän kohtaan, eiköhän me tunneta toisemme jo tarpeeksi hyvin. Kaikki meistä varmasti hikoavat, jotkut enemmän kuin toiset. Ja kaikkien hiki haisee joltakin, joidenkin pahemmalta kuin toisten. 
Minun ongelmani oli se, että kainaloni tuppasivat haisemaan todella pistävältä, vaikken edes hikoillut ja haju tarttui vaatteisiin, eikä lähtenyt edes pesussa pois. Niin monet paidat ja takit menivät pilalle sen takia.
Joskus ongelmaan auttoi se, että ajelin kainalokarvat oikein tarkkaan. Sitten se pistävä haju saattoi pysyä päivän tai pari poissa. Mutta kainaloiden ajeleminen höylällä ärsytti ihoa ja usein kainaloita kirveli niin, ettei deodoranttia voinut käyttää minkäänlaista niihin päivään tai pariin.
Ja se ihon ärsytys meni lopulta siihen pisteeseen, etten voinut höylätä kainalokarvojani hetkeen ollenkaan. 
Pitkä tarina lyhyesti, päädyin kokeilemaan epilaattoreita. Pelkäsin ensin, että ne sattuisivat eivätkä toimisi ollenkaan, mutta ne ovat oikeasti nerokkaita keksintöjä. Aluksi poistin epilaattorilla vain säärikarvojani, mutta jossain mielenhäiriössä päätin kokeilla sitä myös kainaloihin - eikä se ollut paha idea ollenkaan minun kohdallani. 
Lopulta asiat muuttuivat niin, että lopetettuani kainalojeni höyläämisen, kaikki hajuongelmani katosivat. Eikä haju ole karvoista kiinni olenkaan. Minulle oli uskoteltu, että kainalokarvat pitää ajella, koska ne keräävät bakteereja, jotka sitten haisevat ja, jos karvojen antaa kasvaa, hajusta tulee sietämätön. Mutta ongelma olikin höylät. Höylä rikkoo ihokarvat ja ihon ja siellä ne bakteerit pesivät! Epilaattorin kanssa iho ei rikkoonnu ja karva pois tuu kokonaan. Kainaloni eivät edes haise pahalta, vaikka en poistaisi karvojani epilaattorilla ollenkaan.
Deorodantin käyttöni on muuttunut sen verran, että koen voivani käyttää mitä tahansa dödöä ja se toimii ihan hyvin. Voin käyttää antiperspirantteja tai pelkkää deodoranttia ja pärjään silti oikein mainiosti. Kyllä hikeni urheillessa saattaa haiskahtaa vähän tavallista myskisemmältä, mutta ei ollenkaan samalta pahalta pistävältä kuin ennen.
Kukapa olisi uskonut. En ainakaan minä, jos en olisi itse kokenut.

2 kommenttia:

  1. Minä huomasin, että lihansyönnin lopetettuani alkoikin deodorantti riittää aiemman tutulta kuulostavan antiperspiranttien metsästyksen jälkeen. Nykyään jos joskus syönkin liha-aterian, niin seuraavana päivänä pistävä hiki palaa ja iho puskee finniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan varmasti! Ja varsinkin jos syö lihaa, johon on pumpattu paljon hormooneja tai syötetty huonolla ravinnolla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...