keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Emmekö me välitä terveydestämme?

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen ehdotti hallituksen puuttumista tiettyjen kauneushoitojen laillisuuksiin ja samantien tämä ehdotus nostatti kovan metelin ihmisten keskuudessa. "Eikö poliitikoilla ole parempaa tekemistä?" tuntui olevan yleisin kommentti.
 
Itse henkilökohtaisesti pidin Mäkisalo-Ropposen huolta ihan aiheellisena. Kauneushoito ja erityisesti ripsien ja kynsien pidennys -bisnes rehottaa tällä hetkellä Suomessa aivan villinä. Kuka tahansa voi minkä tahansa kurssin tai opastuksen jälkeen tehdä näitä toimenpiteitä toisille ihmisille. Eikä ongelma nyt ole missään pimeässä työssä tai koulutus rakenteen puutteessa, vaan siinä että nämä kemikaalit, joita näissä toimenpiteissä käytetään, ovat erittäin vaarallisia herkille ihmisille tai väärinkäytettyinä. Toimenpiteiden tekijöillä ei ole mitään velvoitteita tai ohjeistusta edes varoittaa asiakkaitaan mahdollisista komplikaatioista saatikka, että heidät olisi varmasti koulutettu tekemään toimenpiteet mahdollisimman turvallisesti ja oikein.
 
Eihän mitään kemikaaleja saa käyttää ilman asiaan kuuluvia varoituksia! Parhaimmillaan kukaan ei edes tiedä, mistä nämä kemikaalit tulevat ja mitä ne sisältävät. Minulla on useita ystäviä, jotka ovat itse asiassa saaneet todella voimakkaita allergisia reaktoita näistä toimenpiteistä, joten tiedän huolen olevan ihan aiheellinen. Olisin halunnut liittää tähän kirjoitkseen kuvia ystävieni allergisista reaktoista, mutta he eivät suostuneet kuvien julkaisemiseen. Ja ymmärrän sen täysin, ei kovin moni halua nettiin kuvia omista turvonneista silmistään, poskistaan, sormistaan ja kämmenselistään.
 
Minua pelottaa ihmisten välinpitämättömyys ja huolettomuus, mikä tulee omaan terveyteen ja hyvinvointiin näissä asioissa. Eihän kukaan ole ripsenpidennyksiä tai rakennekynsiä kieltämässä, vaan haluaa niihin tarkempaa kuluttajasuojaa. Mikä ihmisiä vaivaa, kun ketään ei kiinnosta oma turvallisuus! En minä ainakaan halua mennä kauneushoitajalle, joka ei edes mainitse mahdollisista komplikaatioista ja näin anna minulle itselleni vapautta valita, haluanko ottaa riskin niiden kanssa vai en. Ja kyllä minä ainakin haluaisin, että näitä vaarallisia kemikaaleja ja niiden käyttöä valvottaisiin hieman enemmän kuin nykyään, kun kaikki on vähän oman tuurin varassa.
 
Jännää, miten ne samat ihmiset, jotka pelkäävät haitallisia ja syöpää aiheuttavia aineita kosmetiikassa, ei tässä asiassa välitä omasta turvallisuudestaan. No, ehkä he ovat sitten niitä samoja ihmisiä, joiden mielestä suihkurusketus on täysin turvallista.

6 kommenttia:

 1. Hyvä postauksen aihe. Lieneekö välinpitämättömyyteen syynä tiedon puute? Minusta erilaisia kauneuteen liittyviä operaatioita tekevällä henkilöstöllä pitäisi olla jonkinlainen todistettu pätevyys asiaan, ja sitä kai tällä haetaan?

  Btw, Rissa, sinulle on haaste odottamassa blogissani, käypä kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä taitaa olla semmoinen ajatusmaailma näissä asioissa, että äkkiä mulla ja halvalla, eikä muulla ole väliä :(

   Oi, pitääpä käydä vilkaisemassa se haaste.

   Poista
 2. Meillä annettiin asiakkaille töissä aina lomake jonka ne saivat lukea ripsipidennyksistä, ja lomakkeessa informoitiin niistä ja kerrottiin mahdollisuudesta saada myös allerginen reaktio. Koskaan ei voi varmuudella tietää kuka sen sitten saa. :/ Lopuksi asiakas allekirjoitti ymmärtäneensä tekstin. Toki kysyttiin ettei jäänyt mitään epäselväksi. Olen kanssasi samaa mieltä, että asiakkaille pitää kertoa toimenpiteestä, ja kuka tahansa ei ripsiä saa alkaa tekemään vaan koulutettu ripsiteknikko, koulutuksen pitää olla asianmukainen ja kouluttajan itse kokenut laittaja. Ripsiliimaa ei missään nimessä saa mennä iholle missään vaiheessa, ja toimenpiteen pitäisi olla muutenkin kivuton. Jos on menossa laitattamaan ripset niin kannattaa ainakin varmistua hyvästä laittajasta. Mielestäni oikein laitettuna ripset ovat ihana lisä kauneuteen, allergiat aika harvinaisia, mutta sääli kun niitä joillakin tulee. Hyvä teksti sinulta. Sai kyllä paljon ajatuksia aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo omavastuulomake onkin hyvä asia! tuollaisia lisää! :)

   Poista
 3. Tuu checkaa mun blogi & liity lukijaks, jos nappaa :)

  http://beautythroughbrokenglass.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...