perjantai 6. helmikuuta 2015

Suolasaippua - whoaat?

En yleensä ole sellainen ihminen, joka hurahtaa mihinkään humputuksiin tai uskonasioihin. Ja minun täytyy myöntää, että kun eräillä messuilla törmäsin suolasaippuakauppiaisiin (hahah... saippuakauppias...) pidin heidän tuotettaan juuri humputuksena ja täytenä humpuukkina. Tuote kuulosti liian hyvältä ollakseen totta. Miten suola muka voisi olla se ihmetuote, joka vastaa jokaisen toiveeseeni ihonhoidon suhteen? Muutama ystäväni sitten päätyi tuotteita ostamaan ja niitä kokeilemaan, hetken aikaa hehkutuksia kuunnteltuani päätin itsekin ottaa selvää, mistä moinen kohina.

kuvan tuotteet maksoivat luontaistuotekaupoissa 5-6€


Suolasaippua on yleensä himalajan kristallisuolaa tai merisuolaa. Tuotteiden ero on "suolan puhtaudessa" mutta loppujen lopuksi kaikki suolat ovat kai lähinnä samaa kemiallista yhdistettä. Kannattaa silti kokeilla eri suoloja löytääkseen itselleen parhaiten sopivan. Tuotteiden hinnat vaihtelevat 2€:sta 10€:oon ja myytävän tuotemuodot saippuoista, shamppoisiin ja deodorantteihin

Suola auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon. Joidenkin teorioiden mukaan suola lukitsee kosteuden ihoon ja estää kuivettumista. Käytännössä kosteusvoide imeytyy ihoon suolahoidon jälkeen nopeammin ja tehokkaammin eikä kuivu ihon pinnalle inhottavaksi kerrokseksi, joka seuraavan pesun tai hikoilun yhteydessä sitten valuu pois ja kuivattaa ihon uudelleen. Suola on kaiken lisäksi antibakteerista, joten sitä voi käyttää deodoranttina. Se ei siis estä hikoilua, mutta tuhoaa hajuja aiheuttavat bakteerit. Voisin kuvitella, että sama antibakteerinen ominaisuus helpottaisi akneenkin. Suola itsessään ei tuoksu miltään, maistuu kylläkin suolaiselta - tietenkin. Suolapalaa suositaan hieromaan märkänä käsiin ja sitten levittämään iholle käsillä, itse suolapala saattaa olla karhea ja raapia ihoa, vaikkakin sitä suositellaan käytettäväksi kuorinta-aineena.

Ensimmäinen ystäväni, joka tätä kokeili, osti sen korvaamaan saippuan, sillä hän kärsii pahasta saippua-allergiasta. Ja hän on ollut tyytyväinen suolan puhdistusvoimaan. Suolasaippua ei vaahtoa, joten se on erilainen pesukokemus, kuin mihin yleensä ihmiset ovat tottuneet, mutta antibakteerinen ominaisuus puhdistaa ihoa ilmeisesti riittävästi. Toinen ystäväni kokeili suolaa karheisiin kantapäihinsä. Hän hieroo suolapalaa suoraan kantapäihinsä kuorintakiven tavoin ja levittää sen jälkeen kosteusvoiteen. Hän ei kärsi enää ollenkaan lohkeilevista tai karheista kantapäistä! Minä taas sain apua suolasta kutiavaan päänahkaan. Sen enempää inhottavia mielikuvia luodakseni sanon vain, että ajoittain päänahkani kuivui niin, että se suorastaan haavautui. Minä laitan suolapalan vesikippoon liukenemaan siksi aikaa, kun pesen hiukseni ja muutenkin itseni. Sen jälkeen huuhtelen koko pääni ja samalla muunkin kropan tällä suolavedellä ennen hoitoaineen levittämistä, Ja suihkun jälkeen tietysti levitän iholle kosteusvoiteen. Päänahka on loistavassa kunnossa enkä ole huomannut, että kosteusvoide vartalolla enää irtoaisi ihosta hikoilun yhteydessä samalla tavalla kuin ennen.

Voin vain sanoa, että suosittelen tätä tuotetta lämpimästi. Suolasaippuaa voi kysellä luontaistuotekaupoista tai nettikaupoista eikä hinta ole päätä huimaava. Onko kellään muulla kokemuksia kyseisestä tuotteesta?

12 kommenttia:

 1. Kiinnostava tuote. :) Pitäisi varmaan itsekin kokeilla tuota, jos se silottaisi kuivaa ihoa. Kiitos vinkistä!

  Ainakin ruokapuolella eri suolat eroavat toisistaan siten, että osasta on teollisesti poistettu mineraaleja muuhun käyttöön. :) Muistaakseni Himalajan suola olisi mineraalipitoisin, mutta en ole varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan niin mineraalit. Mitenkä lie sitten vaikuttavatkin. Olen itse kokeillut merisuolatuotteita tätä aikaisemmin ja ne olivat ihan kivoja, mutta hinnakkaita eivätkä tehneet niin suurta vaikutusta.

   Poista
 2. Mulla suolasaippua ei juurikaan tuntunut tekevän mitään, mutta ajattelin kuitenkin antaa sille uuden mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, auttaako tuo mitään, jos ei suurempia iho-ongelmia ole olemassakaan. Itse kyllä tykkään yleisesti siitä, että kosteusvoide oikeasti imeytyy ihoon.

   Poista
 3. Toimiskohan tuo puolison psoriasikseen,Vois ainaki harkita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tällä noin 5€ hinnalla jo kokeilisin.

   Poista
 4. Kiva kun satuit kirjoittamaan suolasaippuasta, onkin ollut harkinnassa hetken aikaan. Ehkä nyt pääsen harkinnasta tekoihin ja ostan sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jippii, kerro sitten heti omat kokemuksesi, kun olet kunnolla kokeillut!

   Poista
 5. Kiinnostavaa, kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Kiva kirjoitus! Tätä voisikin kokeilla kuiviin kantapäihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin suosittelen! itse olen vasta nyt aloittanut kantapäiden sekä kyynärpäiden pesun näillä ja olen jo ainakin näkevinäni edistystä ihon kunnossa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...