Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2020

3kk käytössä lähes joka päivä!?

Olen kirjoitellut tänne jo aikaisemmin paljon ajautksia meikin loppuun kuluttamisesta ja "keksipakettiteoriastani" meikin suhteen. Viime aikoina olen miettinyt todella paljon sitä, kuinka kauan kestää kuluttaa joitakin tuotteita loppuun. Mielestäni 3kk minkä tahansa tuotteen jatkuvaa käyttöä on todella paljon ja sen jälkeen se pitäisi ehkä heittää pois. 3kk on ripsivärin käyttöikä ja sen jälkeen sekä koostumus että hygienia alkavat kärsiä. 
Puuteripohjainen meikki ei ehkä kerää ja kasvata bakteereja samalla tavalla tai menetä koostumustaan samassa nopeudessa, mutta 3kk on pitkä aika käyttää samaa tuotetta jatkuvasti joka päivä, jolloin siihen kyllästyy, vaikka tykkäisi siitä kuinka paljon. Ja jos jakuvan käytön jälkeen laittaa kyseisen tuotteen pois ja alkaa käyttää jotain muuta vaihtoehtoista tuotetta, millä todennäköisyydellä enää ikinä palaa siihen vanhaan? tai onko siihen palaaminen sitten enää järkeää, kun miettii kuinka kauan kaikki bakteerit ja lika on saanut rauhassa muhia siinä tuotteessa?
 Tuote, joiden käytön lopettamista tällä hetkellä mietin, ovat nämä kaksi Barry M:n luomiväripalettia sekä MakeupRevolutionin Revolution Pro varjostuspaletti.


 Molemmissa paleteissa on tullut jo joiltain kohdin pohja vastaan, mutta tuotetta on vielä todella paljon jäljellä.
Lisäksi molemmissa on käyttöikää vielä yli vuosi jäljellä. Järkeni sanoo, että kuten keksipaketeissakin, älä avaa uutta, jos vanha on vielä kesken! Voisin varmaan saada ainakin noista luomiväripaleteista reilun vuoden käyttöä vielä, jos oikein haluaisin käyttää ne loppuun. 
Mutta minun meikin käytössäni on kuitenkin lähtökohtana minä eikä meikki. Siis se, mitä minä haluan tehdä ja mitä minä haluan käyttää, ei se kuinka paljon meikkiä vielä olisi käytettävänä. Jos minä koen, että tämä paletti on nyt minun mielestäni käytetty loppuun, niin se on sitten lopussa.
Jos jotain sävyä näissä paleteissa ei ole vielä tullut käytettyä, niin niitä ei tule varmaan enää käytettyä. En näe mitään tilennatta, jossa minä luonnollisesti tarvitsisin punaista tai keltaistaluomiväriä. Mutta neutraalimmat värit ovat kaikki jo kuopalla.
Vaikka olenkin tavallaan jo vähän kyllästynyt näihin tuotteisiin, ne tekevät elämästä niin paljon helpompaa. Kun on luottotuotteet ja jo moneen kertaan kokeillut yhdistelmät ja opitut tavat käyttää näitä paletteja, ei tarvitse aamulla tuhlata aikaa sen miettimiseen, mitä meikkiä laittaisin ja millä tavalla. Todennäköisesti jatkan näiden palettien käyttämistä vielä pitkään ihan vain tottumuksesta. 
Paitsi ehkä tuo varjostuspaletti... se alkaa minusta tuntua hieman liian tummalta, joten saatan vaihtaa hetkellisesti vaaleampaan tuotteeseen. Mutta niin kauan, kun käytän näitä, en tule näin syvällisesti tutustumaan mihinkään muuhun palettiin. Toisaalta taas ajatus siitä, että kun tulen tämän tien päähän voin suoraan heittää nämä paletit roskiin ja se on sitten siinä, on paljon tyydyttävämpi ajatuksen tasolla, kuin jättää jotain keskeneräistä roikkumaan meikkilaatikkoon.

3 kommenttia:

  1. Mä en ottaisi hirveästi stressiä jo ostettujen tuotteiden heittämisestä. Kun jotain ei enää halua käyttää, niin sitten ei ja se kannattaa panna pois. Koetan nykyään panostaa hankintavaiheeseen, miettiä silloin että tykkäänkö tuotteen kaikista osista ja onko pakkaus niin iso, että keskittymiskykyni tulee riittämään sen kuluttamiseen.

    VastaaPoista
  2. Itse olen ihan toivoton vanhempien tuotteiden poisheittämisessä. Yleensä odotan siihen asti, että ne menevät kunnolla vanhoiksi, eli rakenne, koostumus, väri tai haju muuttuu huonoon suuntaan.

    Yritän tsempata toiseen suuntaan, mutta mitään suurta edistystä en uskalla odottaa.

    Ostin muuten juuri Lontoossa käydessäni tuon saman vaaleampi-/neutraalimpisävyisen Berry M:n paletin + sen täydentäjäksi saman kokoisen kokonaan shimmer-sävyillä varustetun paletin, ihan Sainsburyn marketista vaan. Yllätyin todella palettien laadusta, sillä en osannut odottaa paljon. Moni muukin sikäläinen marketti-meikki/kosmetiikka teki vaikutuksen (etenkin juuri Sainsburyn valikoima), vaikken ole niihin aiemmin haksahtanut, vaikka Lontoossa osan vuodesta aina asunkin. Osa taas oli ihan kuraa.

    Kaikki halpa meikki ei siis todellakaan ole hyvää, mutta helmiä löytyy joukosta. Ihan kuten nuo sinun Wish-löytösi. Samanlaisia löytyjä voi tehdä Ebaystä, mutta täytyy sanoa, että se on melkoista hit and miss -hommaa. Yhtä hyvää tuotetta kohden saat aina muutaman aivan onnettoman, vaikka kuinka tsekkaisit arvostelut. Ja feikkituotteiden määrä on valtava.

    Kiitos hyvästä, rehdistä, suorasanaisesta & oivaltavasta blogista. Postauksiasi on ilo lukea.

    T. Se oranssin-punertavan melko ruskettuneen ihon omistava blogisi seuraaja, joka tarjoutui ottamaan vastaan mahdollisesti turhan Nib + Fab:in contour-palettisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä syistä juuri haluankin nostaa esiin tuotteita, jotka ovat yllättäneet minut positiiviseti. Kun ei sitä todellakaan voi etukäteen tietää, mikä on hyvää ja mikä huonoa, jos kukaan ei kerro! Wish ja Ebay olisivat helppoja kauppoja, jos voisi kaikista tuotteista nähdä etukäteen oikeita asiakaskokemuksia ja arvosteluja kuvineen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...