Sivut

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Ajatuksia ja ihmetyksiä...

Samalla, kun testasin uusia meikkisiveltimiäni, aloin luonnollisesti pohtia sitä, millä eri tavoilla ihmiset määrittelevät hyvät siveltimet. Tiedän, että monet  ajattelevat siveltimistä niin, että mitä kalliimpi sen parempi, mikä sekin voi pitää paikkansa, mutta omasta kokemuksestani voin sano, että olen välillä pärjännyt ihan hyvin halvemmillakin siveltimillä. 
Sitten aloin Googlata asiaa, koska vaikka voinkin luottaa omiin kokemuksiini tiettyy rajaan asti, en halua vaikuttaa idiootilta. Ja löysinkin muutaman linkin, joissa kuvailtiin hyviä siveltimiä. Todella moni keskittyi siveltimien muotoon ja hyvä sivellin tuntui olevan sellainen, joka sopii omaan tekniikkaan tai sointuu hyvin omien kasvojen mittasuhteisiin. No tällaiset kokemukset ovat täysin subjektiivisia.
Mutta sitten kuulin uudelleen ja uudelleen "asiantuntijoiden" sanova, että vain aitokarvaiset siveltimet ovat hyviä, sillä aitokarva ottaa hyvin tuotetta itseensä ja vapauttaa sitä iholle tasaisesti. Kun taas synteettiset harjakset vapauttavat iholle kaiken heti. Itselläni on sekä aitokarvaisia siveltimiä että synteettisiä ja olen pärjännyt molempien kanssa ihan hyvin. 
Sitten aloin pohtia näitä löytämiäni "asiantuntijoita". Monelle heille on todella tärkeää, että itse kosmetiikkatuotteet ovat vegaanisia eikä niitä missään nimessä saa olla testattu eläimillä. Mutta meikkisiveltimien pitää olla aitokarvaisia..? En voi olla huomaamatta tässä valtavaa ristiriitaa? Mistäs nämä tyypit luulevat niiden aitojen karvojen tulevan? Okei, ehkä jostain vuohesta voi nyppiä karvoja tappamatta itse eläintä, mutta jokin minkinkarvainen sivellin tehdään todellakin itse eläintä vahingoittaen (tappaen). Mutta väliäkös sillä, kunhan itse meikkejä ei ole eläimillä testattu.
Olenko ainut, jonka aivoihin tämä logiikka ei mahdu? 

2 kommenttia:

  1. Ristiriitaista on. Kosmetiikan suhteen on niin paljon ”tietoa” ja mielikuvamarkkinointia ilmassa, että oon päätynyt olemaan aika kyyninen ja skeptinen kaikkien lupausten ja julistusten suhteen. En ainakaan itse uskalla paljoa ottaa mitään tiukkoja eettisiä kantoja kosmetiikkavalinnoillani, koska en oikein usko muuta kun pakkausmateriaaleja jne. voitavan jälijittää ja valvoa tarkasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä kuluttajat yksinään harvemmin pystyvät tekemään mitään, mikä vaikuttaisi suuresti yhtiöihin - millään alalla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...