Sivut

perjantai 22. tammikuuta 2021

Uudelleen järjestelyjä vol.1

Colourpopin uudelleen järjeteltävien luomivärien innoittamana tein viimein sen, mitä olen haaveillut tekeväni jo pitkään. Järjestelin uudelleen JS luomivärit. Valikoimat alkuperäisissä paleteissa olivat kyllä kauniit, mutta tiesin niiden jäävän kättämättä sellaisissa kokoelmissa, joissa ne olivat alunperin. Tiesin, että jos voisin tehdä niistä haluamani kokoelmat, ottaisin ne käyttöön paljon vaivattomammin.
    En uskonut, että saisin värejä lähtemään paleteistaan kokonaisina. Ikäväkseni menetin pari sävyä ja muutama rikkoutui, mutta jäi vielä käyttökelpoisiksi. JS luomiväreissä on se hyvä ja huono puoli, että ne ovat todella pehmeitä koostumukseltaan. Hyvässä pigmentissä oli myös se huono puoli, että tahrasin hyvän osan vaatteistani ja huonekaluistani. 
     Aloitin Jawbreaker -paletin tyhjentämisellä ja yllätyksekseni se oli todella helppoa. Värit nousivat lastan avulla vaivattomasti eikä palettia onneksi tarvinnut rikkoa, sillä halusin säilyttää sen kätevän muotonsa ja kokonsa vuoksi. Kömpelöt Blood Sugar ja Blue Blood paletit olivat myös yllättävän helposti tyhjennettävissä. Sitten aloin tyhejntämään Alien palettia, joka oli ikäväkseni kaikkein hankalin tyhjennettävä. Tämä johtui Alienin muovisesta rungosta, kun muissa paletin runko on taas pahvia. Ikäväkseni rikoin pari väriä ennen kuin ymmärsin lämmittää muovin. Lämmitin muovin hiustenkuivaajalla ja tämä sai aikaan liiman sulamisen. Sen jälkeen värit oli helppo ottaa irti - olisinpa kokeillut sitä ensin. Lopulta tyhjensin Blood Lust paletin. 
    Siirsin kaikki punaisen ja keltaisen sekä suurimman osan oranssin sävyistä Blood Sugar palettiin ja liimasin uusille paikoilleen. Sitten siirsin sinisen ja vihreän sävyistä epämieluisimmat Blue Blood palettiin ja liimasin ne paikoilleen. Sitten aloin asetella suosimiani neutraaleja ja mattasävyjä Jawbreaker palettiin, mutta kesken tämän projektin minulta loppui liima. Asettelin violetin ja jäljelle jääneet sinisen sävyt magneettiseen irtopalettiin tarkoituksenani säilyttää niitä siellä. 
    Mutta nyt olen onnellinen, että jouduin miettimään projektiani hetken pitempään käydessäni liimakauipoilla. Värien sommittelu ja asettelu oli niin mukava puuhaa, että lopulta, kun istuin alas uuden liimapurkkini kanssa, päätin käydä läpi aivan kaikki värit. Tyhjensin lopulta myös Cremated ja Orgy paletit, joista ajattelin ensin pitäväni aivan sellaisenaan. Valitsin jäljellä olevista irtoväreistä vielä kerran epämieluisimmat ja asettelin Blood Lust palettiin, jota monet kutsuvat baaritarjottimeksi. Sen jälkeen lajittelin jäljelle jäävät mieluisat sävyt kolmeen eri ryhmään - kolmeen eri palettiin.
Ensimmäisenä järjestelin Jawbreaker palettiin persikan ja oranssin sävyt ja niihin sopivat sävyt. Harmi, ettei kamera tee oikeutta tuolle yhdelle kirkkaan pastellin oranssin sävylle. Olen hyvin tyytyväinen tähän valikoimaan ja uskon voivani käyttää sitä päivittäin.
Seuraava valikoima tuli Cremated palettiin vaaleanpunaisista ja ruskeanharmaista sävyistä. Pidän tästä ehkä jopa vähän enemmän kuin edellisestä paletista. Tämä on myöskin varsin sopiva päivittäiseen käyttöön.
Erityisissä tilanteissa kaikki violetin sävyt ovat suosikkejani. Oikeastaan minun on turha edes yrittää pakottaa itseäni kokeilemaan mitään punaisen tai vihreän sävyjä. Tämän säilytän juhlallisuuksiin - mikäli niitä enää ikinä tulee.
    Muutamat sävyt jäivät ylimääräisiksi ja siirsin ne magneettiseen palettiin. Niistäkin käytän osaa varmasti, vaikkeivat näihin paletteihin sopineetkaan.

1 kommentti:

  1. Paletit - niin kivoja kuin ne ovatkin - ovat kyllä siitä kurjoa, että niissä on aika joitain sävyjä, joita ei vaan käytä. Tuohan on hyvä keino järjestellä pannut uudelleen itselle kätevämmiksi kokonaisuuksiksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...