Kesä on juhlien aikaa. Tänäkin kesänä moni ottaa osaa valmistujaisiin, rippijuhliin, häihin, hääpäiviin, syntymäpäiviin, sukujuhliin ja muihin mahdollisiin tilaisuuksiin. Juhlissa joutuu myös todennäköisesti valokuvatuksi virallisesti ja nämä ikuistukset jäävät elämään valokuva-albumeihin ja piironkien päälle vielä vuosikymmeniksi. Otan tässä puheeksi muutaman seikan, jotka kannattaa muistaa juhlameikkiä tehdessä.
Älä käytä meikkivoidetta, jossa on UV-suoja.
UV-suoja tarkoittaa sitä, että meikki heijastaa valon (kaiken valon, ei pelkästään auringon) takaisin sieltä, mistä se kasvoihin kohdistuu. Valokuvissa tämä voi saada kasvot näyttämään tavallista kalpeammilta, mikä ei tietenkään ole toivottavaa.
Tee meikki, jonka tunnet.
Juhliin lähtiessä on turha alkaa kokeilemaan täysin uutta meikkiä, sillä vastaan voi tulla ikäviä yllätyksiä joko heti meikkiä tehdessä tai myöhemmin valokuvista. Kannattaa pysytellä tekniikoissa, jotka varmasti hallitsee ja meikissä, jossa tietää näyttävänsä hyvältä. Samaa pätee myös meikkituotteita: Älä kokeile uutta kosmetiikkaa juhliin lähdessäsi. Mahdolliset yllättävät allergiset reagtiot pilaavat ymmärretysti kaikki valokuvat ja koko juhlatunnelman.
Pysyttele klassisessa lookissa.
Meikkityylit vanhenevat yllättävän nopeasti. Se, mikä oli muotia vuonna 1985, ei ole sitä välttämättä tänään eikä se, mikä on muotia nyt, ole välttämättä viehättävää vuonna 2025. Valokuvissa kannattaa olla meikattu mahdollisimman klassisesti ja ajattomasti, jotta niitä kuvia kehtaa katsoa sitten myöhemminkin.
Pidä kiilto kurissa oikein.
Älä pakkeloi rasvoittuvia kasvojen kohtia aina välittömästi uudella puuterilla tai saatat loppuillasta näyttää kuorrutetulta kakulta. Ylimääräinen rasva kannattaa painella pois kasvoilta sitä vartavasten tarkoitetulla imupaperilla tai ihan tavallisella vessapaperilla. Sen jälkeen voi tarvittaessa sipaista hieman puuteria tasoittamaan meikkiä. Muutenkin kannattaa meikkiä tehdessä pyrkiä peittämään vain ihon epäkohdat eikä kasata paksua kerrosta pakkelia koko naamalle.
Panosta vedenkestävään ripsiväriin.
Voi olla, että yllättäen herkistyt ja tirautat muutaman kyyneleen.
Korosta silmiä.
Kameralla on tapana syödä meikkiä niin, että valokuvissa meikki näyttää todellista vähäisemmältä. Tämän vuoksi silmien rajaukset pitää tehdä hieman paksummin ja varjostukset hiukan tummemmin. Kokeile vaikka itse kotona kameran kanssa, milloin meikkisi alkaa näyttää kameravalmiilta.
Muista varjostus.
Kamera litistää kolmiulotteista kuvaa kaksiulotteiseksi, jolloin kaikki syvyyttä lisäävä meikki on suotavaa apua. Varjosta erityisesti poskia, leuanalusta sekä silmäkuoppia. Aurinkopuuteria voi sipaista myös kasvojen reunoille kuten ohimoille ja leualle. Poskipäille, nenän varteen ja kulmaluulle voi taas lisätä valoa heijastavaa tuotetta.
Tsekkaile aika-ajoin.
Kanna mukanasi pientä peiliä, josta voit tarkistaa meikkisi säännöllisesti. Tällä vältyt siltä, että huomaat vasta tuntien ja kymmenien valokuvien jälkeen, että huulipunasi on levinnyt poskelle tai silmämeikkisi valunut alaluomelle. Muista tarkistaa peilistä myös hampaat ruokailujen jälkeen.
"Kameralla on tapana syödä meikkiä niin, että valokuvissa meikki näyttää todellista vähäisemmältä."
VastaaPoistaKyllä! Jos mä laittaisin kuvan mun normaalista arkimeikistä, joka on itse asiassa aika vahva verrattuna useimpien työmeikkeihin, ei siinä kuvassa näkyisi olevan meikkiä juuri ollenkaan. Hitto kun osaisi olla parempi kuvaaja, silmämeikkikuvissa meikit eivät koskaan toistu sellaisena kuin miltä ne oikeasti näyttävät...
Joskus se auttaa, että käyttää mahdollisimman paljon luonnonvaloa valaistukseen salamavalon sijaan, mutta siltikin tuntuu osa meikistä häviävän matkalla.
VastaaPoista